Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zal ik mijn kat laten castreren?

Sneakt uw kat er zo nu en dan een paar uur tussenuit om een partner te zoeken? Of trekt uw kat andere katten naar uw huis? In dit hoofdstuk komt u meer te weten over de gezondheidsvoordelen van het laten castreren van uw kat en hoe dit het gedrag van uw huisdier in positieve zin kan beïnvloeden.


A healthy house cat with a beautiful grey patterned coat
Een gezonde huiskat met een prachtig vachtpatroon

Ongecastreerde katers

Een ongecastreerde kater is te herkennen aan zijn casanova houding. Hij zal regelmatig sproeien om zijn territorium af te bakenen, is op zoek naar een schone dame en zal hierom regelmatig met andere heren vechten. Regelmatig vechten leidt tot hoge dierenartsrekeningen omdat hierdoor de kans aanzienlijk wordt vergroot dat uw kat een ziekte of een nare infectie oploopt.


Ongecastreerde vrouwelijke katten

Een ongecastreerde poes zal katers naar uw huis lokken, ze zal graag naar buiten willen en luid janken en miauwen wanneer ze krols is.


An unneutered cat might stray further than you think
Een ongecastreerde kat kan ver van huis afdwalen

Voordelen van het laten castreren van een kat

Andere voordelen van het laten castreren van katten is dat het de kans op seksueel overdraagbare ziektes en bepaalde soorten kanker aanzienlijk verlaagt. Een gecastreerde kat heeft bijvoorbeeld minder kans op borstklier-, eierstok- en baarmoederkanker (poezen) en teelbal- en prostaatkanker (katers).


Two cats laying down cuddling each other
Twee katten liggen samen in een mandje

Ook zijn gecastreerde katten vaak vriendelijker, rustiger en makkelijker om mee samen te leven. De chirurgische ingreep om katten te castreren heeft een laag risico. De kosten voor de castratie van een kater is lager dan voor een poes maar kunnen per dierenarts verschillen.Reacties

Er zijn nog geen reacties