Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat eten konijnen?


Konijnen hebben een vrij eenvoudige voedingsbehoefte. Om gezond te blijven hebben ze drie soorten voer nodig. Hun dieet moet (in willekeurig volgorde) bestaan uit:

  • Droogvoer
  • Vers voer
  • Hooi/gras

Konijnen hebben altijd vers, schoon drinkwater nodig en hebben baat bij een liksteen en iets om aan te knagen.


Het dieet van een konijn bestaat uit drie hoofdbestanddelen

Het voornaamste deel van het dieet van uw konijnen dient te bestaan uit hooi. Wilde konijnen halen de meeste vitaminen die ze nodig hebben uit het gras dat ze eten en het is goed dit aan te houden wanneer ze in gevangenschap worden gehouden. Bovendien draagt het bij aan de noodzakelijke slijtage van hun tanden. Maar het belangrijkste is dat hooi ervoor zorgt dat het verteringssysteem goed kan functioneren. Kortom, hooi is een essentieel onderdeel van het dieet van konijnen.


Droogvoer is van belang omdat het ervoor zorgt dat uw konijnen de nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Het is zo samengesteld dat het vele noodzakelijke voedingsstoffen bevat en het is daarom een belangrijk onderdeel van het dieet van uw konijnen. U vindt in onze konijnenshop verschillende soorten droogvoer.


Ook vers voer is belangrijk. Verse (niet bevroren of vochtig) bladgroente dient deel uit te maken van het dagelijkse dieet van uw konijnen. Wees zorgvuldig met wat u geeft aangezien sommige soorten fruit en groente meer kwaad dan goed doen. Bekijk onze lijst met gezond konijnenvoer voor meer informatie.


Wanneer u nieuwe konijnen aanschaft, vraag dan aan de persoon waarvan u de dieren koopt of u een beetje van het voer mee kunt krijgen dat ze op dat moment eten. Als u ander voer aan konijnen wilt gaan geven dan dat ze gewend zijn, is het van belang hier langzaam op over te gaan zodat ze de tijd hebben om eraan te wennen. Door een te snelle overgang zullen hun magen ernstig van slag raken. Houd uw konijnen dus zeker in het begin goed in de gaten.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties