Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel voer hebben baby cavia's nodig?


Omdat cavia's zoogdieren zijn, zullen ze de eerste dagen van hun leven moedermelk drinken. Als u een pasgeboren baby cavia heeft die door zijn moeder wordt verstoten, zult u het met de hand moeten voeden.


Een baby cavia kan het beste worden gevoerd met een theelepel, niet met een spuit. Een baby cavia kan dit namelijk per ongeluk inademen. U kunt volle geitenmelk gebruiken of een mix van half water, half gecondenseerde melk. U kunt een stukje bruinbrood drenken in de melk en het op een theelepel aan de baby cavia presenteren zodat het dier de melk uit het brood kan zuigen.


cute baby guinea pigs
Soms kan het nodig zijn om een baby cavia met de hand te voeden

Als een baby door zijn moeder wordt verstoten zult u het elk uur/anderhalf uur moeten voeden en het dier elke keer zoveel laten drinken als het maar wil. Als de baby volledig is verstoten en geen zorg van zijn moeder krijgt zult u het ook op temperatuur moeten houden. Dit kunt u doen door een warmwaterkruik in een handdoek te wikkelen (zodat het niet te warm is). Ook zult u de eerste drie tot vier dagen de ontlasting moeten stimuleren, omdat babycavia's dit nog niet zonder hulp kunnen. Wrijf na elke voeding voorzichtig met een wattenstaafje over de genitaliën om de ontlasting aan te moedigen.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties