Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welk voer vinden cavia's het lekkerst?


Elke cavia is anders, en de meeste cavia's hebben een specifieke voorkeur voor bepaald voer. Vaak vallen wortelen, komkommer en paardebloembladeren goed in de smaak. Als uw cavia's niet regelmatig toegang hebben tot vers gras, dan zult u ze blij kunnen maken met een handvol vers gras. Jong en oud zal u met luid gepiep bedanken.


Sommige cavia's geven de voorkeur aan snacks uit de dierenwinkel, terwijl andere cavia's de voorkeur geven aan een schijfje appel of een stuk broccoli.


some contented guinea pigs
Welk voer cavia's het lekkerst vinden kan per cavia verschillen

Let wel een beetje op als u uw cavia's beloont. Fruit kan het beste met mate worden gegeven, omdat fruit zuur is en kan leiden tot zweertjes rond hun mond. Ook is het aan te bevelen voorzichtig te zijn met groenvoer. Net als mensen weten cavia's niet altijd wat goed voor ze is. Als u twijfelt over een bepaalde groente, lees dan het hoofdstuk 'Wat cavia's niet mogen eten'.

Reacties

Francinia, 7 januari 2019

Wat ben ik blij met deze site. Ik ben alles aan het leren, als een serieuze cursus. En ik ben een mooi buitenhok aan het verbouwen tot een nog mooier binnen hok met vaste ren en losse kraal. En alles aan het voorbereiden om straks 3 Cavia's te gaan zoeken. En dankzij jullie weet ik zeker of ik het goed doe. Dus het drietal dat ik ga vinden, (bij de knaagdieren opvang) komt in een gespreid bedje terecht. Mede dankzij jullie.