Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een cavia afleren te bijten


Cavia's zijn doorgaans graag in handen. Het is een uitzondering dat een cavia zonder reden bijt. Het kan zijn dat uw cavia met zijn mond over uw hand gaat als u hem vasthoudt. Het kan zijn dat de cavia dit doet vanwege het zout op uw vingers of gewoon om te proberen of het misschien eetbaar is! Dit zou geen pijn mogen doen en is geen teken van agressie. Uw cavia is gewoon nieuwsgierig.


De tanden van een cavia zijn één van de weinige dingen waarmee een cavia zich kan verdedigen. Als u cavia u echt bijt, dan is het dier waarschijnlijk bang voor u. U kunt dit rechtzetten door uw cavia te leren dat hij niet bang voor u hoeft te zijn en dat hij kan rekenen op affectie, vriendelijkheid en wat lekkers als u hem benadert.


Training guinea pigs not to bite
Cavia's bijten eigenlijk alleen als ze bang zijn - probeer te achterhalen waarom uw cavia zich zo voelt en probeer stappen te ondernemen die ervoor zorgen dat uw huisdier zich veilig voelt

Om uw cavia te laten stoppen met bijten moet u zien te achterhalen waarom uw cavia bijt.


Angst

Ruikt u naar iets waarvoor uw cavia bang kan zijn, zoals een kat of hond? Probeer schone kleding te dragen en was uw handen grondig voordat u probeert uw cavia op te pakken. Het is misschien verstandig om handschoenen te dragen ter bescherming. Als u dit doet, was de handschoenen dan van tevoren. Probeer dingen te veranderen die bij uw cavia voor stress kunnen zorgen. Staan uw cavia's in een erg lawaaiige of drukke omgeving? Voelen ze zich misschien bedreigd door andere huisdieren?


Pijn

Probeer te begrijpen waarom uw cavia u bijt. Eén van de voornaamste redenen dat een cavia bijt is omdat hij pijn heeft. Houdt u uw cavia misschien te stevig vast? Als het gedrag zich plotseling ontwikkelt, dan kan het zijn dat uw cavia ziek of gewond is en hij pijn heeft. Controleer uw cavia om te zien of u met het dier naar de dierenarts moet. Als uw cavia bijvoorbeeld schurft heeft, dan zal het erg pijn doen als u hem oppakt. Uw cavia kan u alleen duidelijk maken dat hij niet opgepakt wil worden door u te bijten.


Uw cavia wil misschien dat u hem neerzet omdat hij naar het toilet moet. Om u dit duidelijk te maken kan hij bijvoorbeeld aan uw vinger knabbelen. Als u uw cavia terug op de grond zet, kijk dan of u kunt achterhalen waarom hij u beet.


Leefomstandigheden

Bijten kan ook verband houden met de leefomgeving. Als uw cavia op de tralies van zijn hok knaagt, dan kan dit een tegen zijn dat hij eenzaam is en op zoek wil naar een maatje. Zelfs als u de liefste eigenaar ter wereld bent, uw cavia zal zich eenzaam voelen als hij geen gezelschap heeft van een soortgenootje. Als u zeker weet dat het bijtgedrag niet voortkomt uit eenzaamheid, dan kan het veroorzaakt worden door testosteron. Als uw cavia niet gecastreerd is dan kunt u overwegen om dit te laten doen. Toch is dit geen garantie dat het gedrag van uw cavia zal veranderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties