Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe kunt u uw cavia zindelijk maken?


Veel mensen weten niet dat het mogelijk is uw cavia tot op zekere hoogte te leren zijn behoefte op een daarvoor bestemde plek te doen. Sommige cavia-eigenaren kunnen het hun dieren snel aanleren, anderen kunnen proberen wat ze willen maar slagen er nooit in. Het kan dus zijn dat u uw cavia niet aan kunt leren zijn behoefte op een bepaalde plek te doen. Onthoud dat uw cavia hier niets aan kan doen en dat ongelukjes soms kunnen gebeuren.


guinea pigs can use litter boxes
Sommige cavia's kunnen worden getraind, andere cavia's zullen het nooit leren

Als u het wilt proberen, koop dan een special bak voor kleine dieren en leg er wat nestmateriaal in. Gebruik geen kattenbakgrint, dit kan schadelijk zijn voor cavia's. U kunt wat gebruikt nestmateriaal in de bak leggen zodat het voor uw cavia's een vertrouwde geur heeft. Zorg er natuurlijk wel voor dat het gebruikte nestmateriaal niet te vuil is en uw cavia's er geen gebruik van willen maken. Als u ziet dat uw cavia's hun behoefte op een bepaalde plek doen, is dit waarschijnlijk de beste plaats om hun toilet neer te zetten.


Houd uw cavia's in de gaten. Als u ziet dat een cavia gebruik maakt van de bak die dienst moet doen als toilet, beloon hem daarna dan meteen met wat lekkers. Zo zal uw cavia het gebruik van de bak in verband gaan brengen met een beloning en is de kans groter dat hij dit weer zal doen. Toch zullen niet alle cavia's het verband leggen, dus wees niet teleurgesteld als het niet lukt.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties