Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe de geur van cavia's reduceren?


Hoe vaker u het onderkomen van uw cavia's schoonmaakt, des te minder de geur. Als u merkt dat het onderkomen van uw cavia's wat begint te ruiken, dan kan het een goed idee zijn om hun hok wat vaker te reinigen. Bijvoorbeeld: als u vier cavia's heeft en hun onderkomen tweemaal per week schoonmaakt, dan kan het helpen om driemaal per week hun nestmateriaal te vervangen en het hok waar nodig te reinigen.


guinea pig on some towel
Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de geur van cavia's te reduceren

Het kan ook helpen om een stuk van een handdoek in hun hok te leggen, of hun favoriete speeltje. Als dit in de loop der tijd sterk de geur van uw cavia's opneemt, dan kan het zijn dat ze minder de neiging voelen om hun onderkomen met hun geur te markeren nadat u het heeft schoongemaakt.


Sommige eigenaren hebben succes met een techniek genaamd 'spot-cleaning'. Als u meerdere cavia's heeft dan doen ze waarschijnlijk op een welbepaalde plaats hun behoefte. Als u dagelijks op deze plaats het nestmateriaal ververst, dan kunt u voorkomen dat hier geur opbouwt tussen de twee grote schoonmaakbeurten in.


Als u zich als toekomstige cavia-eigenaar zorgen maakt over de geur, dan raden sommige experts aan zeugen te houden in plaats van beren. Sommige mensen zijn van mening dan vrouwelijke cavia's minder geur produceren dan mannetjes.

Reacties:

Hai, 29 april 2024

Kun je ook munt neer leggen of zo voor de stank?