Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De vacht van uw cavia verzorgen


Sommige caviarassen zullen vaker moeten worden geborsteld dan andere. Maar zelfs kortharige rassen vinden de aandacht fijn, en door regelmatig te borstelen houdt u ook in de gaten of er misschien sprake is van een huidprobleem. Een zachte borstel is het beste voor deze cavia's. Meer informatie over vachtverzorging van cavia's vindt u in ons hoofdstuk over 'cavia gezondheid'.


guinea pig grooming
De vacht van sommige caviarassen heeft meer verzorging nodig dan van andere rassen

Langharige caviarassen zoals de sheltie en peruvian hebben meer aandacht nodig als het aankomt op vachtverzorging. U heeft voor deze rassen zowel een kam als een borstel nodig. Dagelijks kammen is het beste. De vacht van peruvians die deelnemen aan shows, wordt vaak ingepakt om deze schoon en netjes te houden. Voor langharige cavia's die als huisdier worden gehouden is aanbevolen de vacht rond hun achterste kort te knippen, om te voorkomen dat er ontlasting in komt te zitten.

Abyssinians, cavia's met vele rozetten waardoor hun haar alle kanten opgroeit, kunnen het beste met een tandenborstel worden gekamd!

Over het algemeen zal het niet nodig zijn om uw cavia's in bad te doen, tenzij u wilt dat uw dieren er extra goed uitzien voor een show. Maar: alle cavia's hebben een klier op de plek waar hun staart zou zitten. Bij oudere cavia's, met name mannetjes, kan de vacht bedekt raken met een donker smeer. Dit kan worden losgeweekt met bijvoorbeeld swarfega, om daarna de hele cavia met shampoo schoon te maken en vervolgens de vacht goed uit te spoelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties