Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Cavia's houden van routine


Cavia's raken snel gewend aan een routine, en zullen u hiervoor belonen met gepiep om u welkom te heten als u de tuindeur opent. Controleer uw cavia's tenminste tweemaal per dag, 's ochtends en 's avonds. Cavia's houden echter van menselijk gezelschap en hoe meer tijd u met ze kunt doorbrengen des te gelukkiger ze zijn. Lees voor meer informatie ons hoofdstuk over dagelijkse verzorging.


stroking guinea pig
Cavia's hebben elke dag zorg en aandacht nodig

Voeren
Cavia's zijn het aller gelukkigs als ze aan het eten zijn, en voertijd wordt dan ook beloond met de luidste piep. 's Ochtends hebben ze een bakje droogvoer nodig en verschillende soorten vers voer. Als ze overdag in hun Eglu zitten zullen ze gras eten. Geef ze 's avonds wat vers hooi.

Vers water
Water is heel belangrijk, de drinkfles van cavia's moet dagelijks worden gevuld. Als het erg koud is kan het water bevriezen. Het kan dan nodig zijn om het water regelmatig te ontdooien en de fles opnieuw te vullen.

Houd hun hok netjes en schoon
Ook een schoon hok is van belang. Het nestmateriaal moet regelmatig worden ververst. In tegenstelling tot konijnen kunnen cavia's niet worden getraind om behoefte te doen op een daarvoor bestemde plaats. Gelukkig is een Eglu Go caviahok heel makkelijk schoon te maken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties