Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat is de beste manier om een cavia op te tillen?


Cavia's zijn vrij fragiele dieren, al zien ze er misschien best stevig uit. Omdat cavia's kwetsbaar zijn moeten ze op een welbepaalde manier worden opgetild. Het is van belang dat alle gezinsleden en vrienden weten hoe dit moet. Het is niet zo moeilijk als het misschien klinkt, en om u te helpen hebben we hieronder stap-voor-stap beschreven hoe een cavia op de juiste manier kan worden opgetild. Voordat we beginnen moet worden opgemerkt dat kinderen het beste op de grond kunnen gaan zitten als ze een cavia willen vasthouden. Cavia's kunnen plotseling uit hun handen of van hun schoot springen, waarbij ze ernstig gewond kunnen raken.


the proper hold
Pak een cavia op zoals hierboven is weergegeven, houd het dier dichtbij u en ondersteun altijd met één hand de ruggengraat en met uw andere hand de achterhand van de cavia

Leg om te beginnen een hand onder de buik van de cavia en til het dier voorzichtig op. Oefen geen druk uit en houd de cavia niet te stevig vast. Dit kan kneuzingen veroorzaken of ervoor zorgen dat het dier niet goed kan ademen.


Zorg er vervolgens voor dat u de ruggengraat goed ondersteunt door een hand onder zijn achterhand te houden. Til uw cavia dan op zoals weergegeven op bovenstaande afbeelding. Breng het dier naar uw borst, ondersteun met één hand de rug en met uw andere hand zijn achterhand.


Er bestaan veel video's waarop deze techniek te zien is. Oefen een paar keer voordat u uw cavia optilt. Het kan verstandig zijn om op de vloer te gaan zitten, zodat het dier niet kan vallen.

Doorgaans raden we aan dat alleen volwassenen en kinderen ouder dan tien jaar cavia's optillen. Cavia's kunnen namelijk proberen om weg te komen maar moeten wel voorzichtig worden vastgehouden. Als je jonger dan negen of tien jaar bent, vraag dan aan iemand om je te helpen. Ga op de vloer of in een stoel zitten zodat je de cavia op schoot kan zetten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties