Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een ruimte cavia-proof maken


Als u uw cavia's vrij in huis wilt laten rondlopen (wanneer ze maar willen of zo nu en dan), dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om een ruimte hiervoor geschikt te maken.


 1. Besluit in welke ruimte u uw cavia's wilt laten rondlopen
  Cavia's zijn vrij schone dieren die zelfs getraind kunnen worden om hun behoefte op een bepaalde plek te doen. Maar dit is niet altijd het geval. Door kranten op de vloer te leggen zal het opruimen minder tijd kosten. Wees er wel zeker van dat iedereen in huis het ermee eens is dat de cavia's los rondlopen.

 2. Scheid de ruimte waar de cavia's los rondlopen af van de rest van het huis

  Een deur is misschien niet voldoende. Cavia's kunnen heel snel zijn, en zelfs als u heel voorzichtig bent kan het gebeuren dat een cavia vliegensvlug naar buiten rent als u de deur opent. Maak daarom een barrière voor de deur in de ruimte waarvan uw cavia's gebruik mogen maken. Gelukkig hoeft dit niet heel hoog te zijn omdat cavia's geen goede klimmers zijn (30 cm. is hoog genoeg). Zorg ervoor dat de barrière niet kan omvallen, dit zou uw dieren kunnen verwonden.


 3. guinea pig running around
  Cavia's vinden het heel fijn om veel bewegingsruimte te hebben

 4. Zorg ervoor dat andere huisdieren niet in de ruimte kunnen waar uw cavia's los rondlopen

  Uw kat, hond of ander huisdier heeft waarschijnlijk de beste intenties, maar een cavia is een erg kwetsbaar dier. Zelfs als uw andere huisdier alleen maar wil spelen kan het uw cavia's verwonden. Kleine kinderen kunnen met de cavia's spelen maar dit dient altijd onder toezicht te gebeuren. Zorg er ook voor dat zij de cavia's niet achterna zitten.


 5. Maak de ruimte veilig voor cavia's

  Haal bepaalde objecten van de vloer, aangezien cavia's altijd zullen proberen of iets eetbaar is. Of dit nu schoenen, boeken of stoelpoten zijn, alles is voor hen het proberen waard. Ook zullen ze proberen te knabbelen aan planten, zelfs als dit niet goed voor ze is. Cavia's kunnen vrij intelligent zijn maar ze zullen niet altijd weten wanneer iets giftig voor ze is en het is daarom verstandig planten buiten hun bereik te zetten. Het is ook een goed idee om kabels te verwijderen - veel cavia's zullen ze niet kunnen weerstaan en dit kan voor u en uw dieren ernstige gevolgen hebben.


 6. a guinea pig roaming
  Cavia's zijn sneller dan u denkt!

 7. Geef uw cavia's een schuilplaats

  In de ruimte moet alles aanwezig zijn wat uw cavia's nodig hebben om zich op hun gemak te voelen. Een plaats waar uw dieren kunnen schuilen is essentieel. Iets met een hoogte van ongeveer 30cm is ideaal, dit is een goede plek voor ze om te schuilen wanneer ze zich niet op hun gemak voelen, maar ook een veilige plek om te slapen. Leg wat kranten en hooi op de bodem waarin ze lekker weg kunnen kruipen.


 8. Zorg voor voer en water

  Een voerbakje met droogvoer en wat verse groente is voldoende, en een plek om hun drinkfles op te hangen. We raden aan dit op een krant te zetten, aangezien cavia's niet de netste eters zijn (en tomatensap is niet echt makkelijk uit de vloerbedekking kan worden verwijderd).


 9. Geef uw cavia's iets waarmee ze zich kunnen vermaken

  Hoewel cavia's over het algemeen elkaar zullen vermaken (en ze zich ook eindeloos in hun voer kunnen verdiepen) zullen ze het ook op prijs stellen als ze een beetje extra afleiding hebben. Populaire speeltjes zijn bijvoorbeeld een tent gemaakt van een krant. knabbeltunnels of schuilplaatsen. Lees ons hoofdstuk 'Vermaak en spelletjes' voor meer ideeën.

Reacties

Er zijn nog geen reacties