Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welke hamstersoorten zijn het vriendelijkst?


Alle hamstersoorten kunnen tam worden en vriendelijk zijn tegen hun eigenaren. Het karakter van een hamster hangt echter niet alleen af van de soort. Het hangt ook af van het geslacht, hoe tam de hamster is en of het dier samen of alleen wordt gehouden.


Goudhamsters

Goudhamsters zijn vaak vriendelijke dieren wanneer ze handtam zijn, en het is een geliefde hamstersoort omdat ze een vrij sterke band met hun eigenaren ontwikkelen. Goudhamsters zijn de grootste en een van de meest populaire hamsters die als huisdier worden gehouden. Onder andere door hun formaat zijn ze makkelijk te houden. Het zijn relatief grote en stevige hamsters die over het algemeen wat trager bewegen dan hun kleinere soortgenoten. Dit maakt het makkelijker om ze in handen te hebben en met ze te spelen.


Een andere eigenschap van deze hamster die bijdraagt aan zijn populariteit is dat deze hamstersoort alleen moet worden gehouden, en daarom meer afhankelijk is van zijn eigenaar voor vermaak. Omdat ze geen hamster speelmaatje hebben, kunnen ze een sterkere band met hun eigenaar ontwikkelen tijdens de uren dat beide wakker zijn.

syrians are friendly
Goudhamsters kunnen bijzonder vriendelijk en karaktervol zijn

Chinese dwerghamster

De Chinese dwerghamster kan tam worden gemaakt en een vriendelijk maatje zijn, al zijn sommige eigenaren van mening dat dit ras een beetje timide kan zijn. Ook kunnen ze erg snel zijn, een eigenaar moet zich hiermee op zijn gemak voelen.


Chinese dwerghamsters kunnen samen worden gehouden. Omdat het territoriale dieren zijn heeft u twee hamsterkooien nodig voor het geval er toch gevechten uitbreken en u ze permanent van elkaar moet scheiden.


Dwerghamsters

Campbells dwerghamsters zijn veel sneller dan goudhamsters, een eigenschap die niet elke toekomstige hamstereigenaar ziet zitten. Hoewel deze hamster enorm leuk is om te zien, kan zijn snelheid het lastig maken hem in handen te hebben. Ook Russische dwerghamsters kunnen erg snel zijn en uit uw handen glippen. Beide dwerghamstersoorten kunnen echter bijzonder aanhankelijke huisdieren zijn.


Sommige eigenaren van woestijndwerghamsters laten weten dat dit niet de vriendelijkste hamstersoort is en het één van de moeilijkste soorten is om tam te maken. Daarom zijn woestijndwerghamsters misschien niet de beste keuze voor mensen die voor het eerst hamsters houden of weinig ervaring met deze dieren hebben.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties