Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat een kat stopt met jagen?

Net als voor leeuwen, tijgers en jachtluipaarden behoort jagen ook voor uw kat tot zijn natuurlijke instinct. Soms is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw kat hiermee ophoudt door hem binnen te houden. Als het u dwarszit dat uw kat jaagt maar u hem niet steeds binnen wilt houden, dan zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat uw kat hiermee stopt of die ervoor zorgen dat hij minder zal gaan jagen.


A cat hunting a mouse outside in the grass
Een kat jaagt buiten op een muis

Als uw kat een goede jager is, is het van nog groter belang dat u hem regelmatig ontwormt. Wilde vogels en zoogdieren dragen vaak parasieten zoals wormen bij zich. En wanneer uw kat geïnfecteerd raakt, is de kans groot dat hij het ook op u zal overdragen.


Zonsondergang en zonsopgang

Katten jagen meestal tussen zonsondergang en zonsopgang. Door uw kat binnen te houden wanneer het donker is kunt u ervoor zorgen dat hij minder slachtoffers maakt.


Kattenbelletjes

Veel kattenhalsbanden zijn voorzien van een belletje om andere dieren van de aanwezigheid van uw kat op de hoogte te brengen. Wees er altijd zeker van dat de halsband van uw kat is voorzien van een veiligheidssluiting.


A cat with a bell on its collar to stop it catching birds
Een kat met een belletje aan zijn halband om te voorkomen dat hij vogels vangt

Goed doorvoed

Een hongerige kat is meer geneigd om op jacht te gaan. We zeggen natuurlijk niet dat u uw kat moet overvoeren, maar het is wel belangrijk dat u uw kat op regelmatige tijden eten geeft. Een kat met een goed gevuld maagje vindt het geen probleem om een gat in de dag te slapen.


Voldoende beweging

Speel met uw kat en zorg ervoor dat zijn omgeving voldoende uitdaging biedt. Krabpalen zijn hiervoor heel geschikt omdat het katten in staat stelt te klimmen, krabben en springen. Als uw kat voldoende beweging krijgt zal hij waarschijnlijk eerder de voorkeur geven aan een dutje dan aan een jachtsessie.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties