Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel konijnen vormen een familie?

Konijnen leven in het wild in groepen. Ook uw tamme konijn is heel graag samen met soortgenoten. Een konijn alleen zal zich erg eenzaam voelen, zelfs als u heel veel tijd met hem doorbrengt. Neem daarom altijd twee konijnen, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.


Hoeveel konijnen u houdt is uw keuze - zolang u er maar voor zorgt dat ze gezelschap en voldoende ruimte hebben


De volgende vraag is: jongens of meisjes? Nou, als u een van elk neemt bouwen ze meestal een goede relatie op. Maar dan (tenzij u ermee wilt fokken) moet u ze allebei door een dierenarts laten steriliseren. Als u mannetjes en vrouwtjes bij elkaar houdt zonder ze te laten steriliseren zal er een plotselinge bevolkingsexplosie in het konijnenhok plaatsvinden! Het lijkt misschien wel leuk, maar hier moet toch echt niet te makkelijk over worden gedacht.


Twee vrouwtjes kunnen jaloers op elkaar worden, al is er het voordeel dat ze samen geen jongen kunnen krijgen. Veel eigenaren melden echter dat sterilisatie de gemoederen kan bedaren.


Ook twee mannetjes kunnen gaan vechten, hoewel ze kunnen ook heel gezellig kunnen samenleven, vooral als het twee broertjes zijn die samen zijn grootgebracht. Als ze in de puberteit komen (als ze ongeveer 3 maanden zijn) kunnen ze agressief worden. Het kan dan nodig zijn ze te laten castreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties