Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat eten konijnen die in het wild leven?

Alle konijnen zijn herbivoren, of ze nu in het wild leven of als huisdier worden gehouden. Dit betekent dat ze alleen dingen eten die van planten afkomstig zijn: dingen zoals grassen, zaden, vruchten en groente. Omdat konijnen zich tot herbivoren hebben ontwikkeld eten ze niets dat van dieren afkomstig is, zoals vlees of eieren. Mocht een konijn toch een dierlijk product eten, dan zou zijn maag vreselijk van streek raken - of misschien zelfs erger dan dat!


Konijnen zijn herbivoren, geef ze dus nooit vlees, zuivel of snoepgoed

Het dieet van een in het wild levend konijn bestaat voornamelijk uit planten die hij in de buurt van zijn hol kan vinden. Afhankelijk van waar u woont, zult u misschien groepen konijnen in de omgeving van hun hol tevreden op sappig gras zien knabbelen. Omdat gras niet veel voedingsstoffen bevat moeten ze er grote hoeveelheden van eten om te kunnen overleven. Konijnen hebben zich dan ook zo ontwikkeld dat ze heel veel gras kunnen eten - kijk maar eens hoe snel een konijn de handvol gras die u hem geeft weet te verorberen! Wilde konijnen kunnen de nodige calorieën onttrekken uit de grote hoeveelheden gras die ze eten, maar voor konijnen die als huisdier worden gehouden is dit niet mogelijk. Om toch voldoende calorieën, vitaminen en mineralen binnen te krijgen moet hun dieet worden aangevuld met droogvoer, groenten en hooi. Dit bespaart ze zeker een hoop geknabbel!


Maar het dieet van een wild konijn dat zijn eigen eten kan uitzoeken en dat van een konijn dat als huisdier wordt gehouden, moet toch ongeveer gelijk zijn. De spijsvertering van konijnen is namelijk maar weinig veranderd sinds ze enkele duizenden jaren geleden zijn gedomesticeerd (ze samenleven met mensen). Daarom moeten konijneigenaren ervoor zorgen dat het dieet van hun konijnen lijkt op dat van een wild konijn.


Als u meer te weten wilt komen over de juiste voeding voor konijnen, lees dan het hoofdstuk in deze gids over konijnenvoer.

Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties