Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe slapen konijnen?


Het korte antwoord op deze vraag is: samen en vaak. Konijnen zijn prooidieren en voelen zich daarom veiliger in het bijzijn van een ander konijn waarmee ze samen zullen eten, spelen en slapen. Zelfs als uw konijn een veilig Eglu Go konijnenhok heeft, dan nog vindt hij het fijner om een soortgenoot te hebben om tegen aan in slaap te vallen. Als u nu maar één konijn heeft, dan is het belangrijk om snel een maatje voor hem te vinden.


Het slaapritme van konijnen is niet zoals dat van mensen. Mensen slapen de hele nacht door (als ze geluk hebben ten minste), terwijl konijnen 's nachts regelmatig wakker worden en overdag juist langer aaneengesloten slapen. Omdat het prooidieren zijn moeten konijnen continu op hun hoede zijn voor gevaar, waardoor ze over het algemeen veel lichter slapen en vaker wakker worden dan wij.


Konijnen zijn crepusculaire (schemeractieve) dieren, die gedurende de dag vaak slapen

Konijnen zijn over het algemeen crepusculair/schemeractief - wat inhoudt dat ze het actiefst zijn rond zonsondergang en zonsopgang. Als u uw konijnen vaak slapend aantreft terwijl u met ze wilt spelen, dan is het beter om dit vroeger op de dag te doen of juist 's avonds.


Konijnen kunnen schattige slaapposities aannemen. Konijnen die in een koud klimaat leven rollen zich vaak op tot een pluizig balletje, terwijl ze hun pootjes dicht bij hun buik houden. Op deze manier is namelijk zo min mogelijk van hun lichaam blootgesteld aan de koude lucht. Konijnen in warme gebieden zullen deze houding om hun warmte bij zich te houden niet snel aannemen. Als het 's nachts warm is zullen ze juist wat ruimte tussen hun lichaam en dat van een soortgenoot houden en zich uitstrekken, om zo de lucht rond hen te laten circuleren en te voorkomen dat een lichaamsdeel de warmte vasthoudt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties