Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Donzig, klein, groot…

Konijnen zijn er in alle soorten en maten, maar er zijn drie uitgesproken types:


  • Showrassen - konijnen voor shows en tentoonstellingen (maar hett zijn ook huisdieren!).
  • Bontrassen:- oorspronkelijk gefokt voor hun bont of vlees.
  • Rexkonijnen - omdat ze geen beschermharen hebben zijn ze fluweelachtig zacht.

Hieronder vindt u per type een aantal voorbeelden. Als u meer informatie wenst en meer over de verschillende konijnenrassen te weten wilt komen, lees dan onze konijnenrassen gids.


Showrassen


Er zijn meer dan vijftig verschillende rassen en eindeloze variaties in kleuren, dus onderstaande lijst is zeker niet compleet. Als u op zoek bent naar een volledige lijst, ga dan naar de (Engelstalige) website van de British Rabbit Council


Angora

Het lange haar van dit ras (tot wel 12cm), moet voortdurend worden gekamd en vereist veel verzorging. We vinden dit ras daarom niet zo geschikt als huisdier.
Belgische haas


Een groot konijn met enkele kenmerken van een haas. Alles is lang: ogen, lichaam en poten. Ook dit ras is niet erg geschikt als huisdier, omdat het erg groot is.
Hollander


Dit is een stereotiep konijn! Hij heeft een witte band over de voorkant van zijn lichaam en een witte bles op zijn snuit.
English


Een wit konijn met een paar duidelijke kenmerken: een streep kleur over zijn ruggengraat, rond zijn ogen en op zijn oren.
Vlaamse reus


Dit zijn de zwaargewichten onder de konijnen! Ze wegen minstens 6,5 kilo!
Rus


Een zuiver wit lichaam met gekleurde oren, poten, snuit en staart. Het lijkt er een beetje op alsof ze in de inkt of chocolade zijn gedipt. Hun ogen zijn rood.

Hangoor


De volgende soorten hebben allemaal een kenmerk gemeen: grote, hangende oren.


Engelse hangoor


Heeft uitzonderlijk lange oren - niet geschikt voor de beginnende konijnenhouder.
Dwerghangoor


Een erg populair ras, zowel als huisdier als om mee naar tentoonstellingen te gaan. Klein en stevig en makkelijk te hanteren. Lange oren.


Bontrassen


Zoals de naam al zegt werden deze rassen oorspronkelijk gehouden voor hun bont. Sommige ervan hebben bont dat (opzettelijk) erg veel lijkt op dat van andere dieren, bijvoorbeeld op dat van een zilvervos.Rexkonijnen


Omdat ze geen beschermharen hebben zien ze er echt uit of ze in fluweel zijn gehuld. Dit in combinatie met hun redelijke formaat en vriendelijke, goedaardige karakter maakt ze uitstekende huisdieren. Hun pels (ondervacht zonder beschermharen) ontstond pas rond 1920 als een van de vele resultaten van intensieve fokkerij.
Reacties

Er zijn nog geen reacties