Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe communiceren konijnen?


Konijnen communiceren op verschillende manieren, of dit nu met u is of met een soortgenoot. Hier vindt u informatie over hoe deze dieren met elkaar praten, maar ook op welke geluiden en lichaamstaal u als eigenaar kunt letten.


Konijnen maken, net als mensen, een aantal verschillende geluiden om elkaar iets duidelijk te maken

Grommen – sommige mensen staat ervan te kijken wanneer konijnen, net als honden en katten, een grommend geluid maken. In konijnentaal betekent dit ongeveer hetzelfde als bij grotere dieren, namelijk: laat me met rust!


Spinnen – dit is een teken dat uw huisdier heel tevreden is. Ga door met wat u aan het doen bent! Net als katten spinnen konijnen wanneer ze zich helemaal op hun gemak voelen.


Piepen – dit geluid kan verschillende dingen betekenen. Als twee konijnen dicht tegen elkaar aanzitten en rustig zijn, dat kan het piepen erop duiden dat ze een nauwe sociale band hebben. Als uw konijn echter piept wanneer u hem oppakt of wanneer hij vecht met een ander konijnen, dat wijst het piepende geluid erop dat er iets aan de hand is. In dat geval is het van belang dat u snel achterhaalt wat het probleem is.


Knarsetanden – Dit is een laag geluid dat vrij lastig te horen is. Het is belangrijk op dit geluid te letten omdat het erop wijst dat uw konijn zich niet goed voelt of pijn heeft.

Reacties

Daphne, 21 februari 2019

handige tips hoor