Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat ziet hij er nu toch weer mooi uit!


Vachtverzorging is voor konijnen meestal niet echt nodig, behalve als u een speciaal ras heeft, zoals een angorakonijn. De haren van een angorakonijn kunnen wel 12cm lang worden, en de vacht vereist ongeveer 40 minuten verzorging per dag - denk er dus goed over na voordat u dit konijnenras aanschaft.

De meeste konijnenrassen zullen hun vacht zelf kunnen verzorgen

Tijd doorbrengen met uw konijnen

Konijnen zijn graag schoon en besteden dan ook veel tijd aan het onderhouden van hun vacht. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, geeft het verzorgen van de vacht van uw konijnen u de gelegenheid wat ‘quality time’ met uw ze door te brengen. Zo om de drie maanden verliest je konijn een deel van zijn vacht, met afwisselend licht en zwaar haarverlies. Een goede borstelpartij kan helpen om het losse haar eruit te krijgen.

Uw konijn wassen

Het is onwaarschijnlijk dat u uw konijn ooit zal moeten wassen. Sterker nog, het is vaak zelfs een beetje gevaarlijk om te doen, dus doe het alleen als er sprake is van een hygiënisch noodgeval. Konijnen kunnen zichzelf goed schoonhouden en zolang hun hok en ren ook goed schoon worden gehouden zullen zich waarschijnlijk geen problemen voordoen. Lees voor meer informatie ons hoofdstuk over algemene hygiëne voor konijnen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties