Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een konijn optillen


Als u uw konijn op de juiste manier optilt is dat prettiger voor het konijn en makkelijker voor u.

Onthoud: als een konijn in het wild van bovenaf wordt opgepakt dan zit het daarna meestal in een gretige bek. Als een tam konijn er niet aan gewend is om opgepakt te worden dan kan het even duren voor het dat rustig toelaat.

Een goede manier om een konijn op te tillen is een hand aan de achterkant van zijn nek te plaatsen en die langzaam naar voren te brengen. Zet tegelijkertijd uw andere hand onder het achterwerk van het konijn om het te ondersteunen terwijl u het dier optilt.


Zorg ervoor dat u het achterwerk van een konijn ondersteunt wanneer u het dier optilt


Als een konijn erg timide is kan het moeilijk zijn om dicht genoeg bij het dier te komen om hem op te tillen. Laten we dus een stapje terug doen, en probeer hem iets waar hij dol op is, zoals een wortel of een paardenbloemenblad, voor te houden. Als hij eenmaal weet dat u bij de hand hoort die dat eten brengt, aai hem dan voorzichtig over zijn kop. Als u dit vaker doet zal uw konijn al gauw het verband zien tussen u en eten en op den duur vol verwachting naar u toespringen! Raak niet gefrustreerd – sommige konijnen houden er gewoon niet van om opgepakt te worden en het dan is dan veel makkelijker om op de grond met ze te spelenReacties:

Er zijn nog geen reacties