Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Houd de nagels van uw konijnen in toom


Net als hun tanden groeien de nagels van konijnen opmerkelijk hard. Konijnennagels moet ongeveer eens per twee maanden worden geknipt, al hangt dat er wel van af hoe vaak uw konijn in de tuin rond kan scharrelen en graven. Een goede richtlijn is door erop te letten dat de nagels niet uit de vacht steken.


Als u het spannend vindt, kunt u eerst de dierenarts of iemand met ervaring voor te laten doen hoe konijnennagels moeten worden geknipt

Hoe knipt u de nagels van uw konijnen?

U (een volwassene) dient de nagels af te knippen tot een halve centimeter van het leven. Het leven is het roze, vlezige deel binnen de nagel. Bij de meeste nagels is het vlezige deel goed zien, maar bij donkerdere nagels is dat lastiger. Wees voorzichtig - zorg ervoor dat uw konijn zo stil mogelijk zit en haal slechts een millimeter per keer van de nagel. Als u teveel afknipt gaat de nagel bloeden, dit is erg pijnlijk voor uw huisdier. Als het bloeden niet ernstig is, kunt u met een watje wat druk uitoefenen op de nagel.


Naar de dierenarts

Als u het zelf niet aandurft om de nagels van uw konijnen te knippen dan kunt u dit door de dierenarts laten doen. Meestal zal de dierenarts dit tegen een kleine vergoeding doen. En let goed op, misschien kunt u het de volgende keer dan wel zelf doen!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties