Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Konijnen houden van routine


Net als de meeste dieren zijn konijnen meer ontspannen en vrolijker als ze een zekere mate van routine in hun dag hebben. Probeer daarom iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip naar ze toe te gaan om ze te verzorgen.

Konijnen hebben dagelijks een bepaalde hoeveelheid zorg nodig


Uw konijnen hebben dagelijks de volgende zorg nodig:


  1. Een snelle schoonmaak van hun onderkomen

  2. Leeg de mestlade of maak het gedeelte van het hok schoon dat uw konijnen als toilet gebruiken. Als hun uitwerpselen ophopen in het hok kan dit een ongezonde omgeving creëren en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals huidmadenziekte tijdens de zomermaanden. De Eglu voor konijnen is heel makkelijk schoon te maken, waardoor deze dagelijkse taak maar weinig tijd in beslag neemt. Lees hier meer over in ons hoofdstuk over konijnenhokken.


  3. Controle en aanvullen van drinkfles

  4. Het is belangrijk dat uw konijnen te allen tijde toegang hebben tot water. Vul de drinkfles dagelijks met vers water, controleer of de fles schoon is en of deze goed werk.


  5. Voer aanvullen en nestmateriaal vervangen

  6. Vul het voer (pellets, hooi en vers voer) en hun nestmateriaal aan wanneer ze hier veel van hebben gegeten. Omlets Eglu voor konijnen is voorzien van een geïntegreerd hooirek en houder voor de drinkfles, zodat u dit eenvoudig mee naar binnen kunt nemen om het hier aan te vullen.


  7. Algemene gezondheidscontrole

  8. Het is niet nodig om dagelijks uitgebreid de gezondheid van uw konijnen te controleren, maar het is wel goed om elke dag even te kijken of alles in orde is. Controleer of ze vrij ademhalen, ze geen verwondingen of pijn hebben, ze goed eten en er niets vastzit in hun vacht. Controleer in de zomer tweemaal per dag of hun achterste schoon is - mest kan namelijk vliegen aantrekken en een nare, mogelijk fatale aandoening genaamd huidmadenziekte veroorzaken.


    Controleer ook het gedrag van uw konijnen - zien ze er angstig uit? Hyperventileren ze? U zult uw huisdieren steeds beter leren kennen en weten hoe ze eruit zien als ze gelukkig en gezond zijn. Afwijkend gedrag vraagt om nadere inspectie.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties