Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw konijnen binnen laten spelen


Afhankelijk van waar ter wereld u woont, kunnen konijnen vaak het beste buitenshuis worden gehouden. Toch zijn er veel mensen die ervoor kiezen konijnen binnen te houden. Buiten hebben ze echter een veel natuurlijker levenswijze, maar ze naar binnen halen om tijd met ze door te brengen is een goede manier voor u en uw konijnen om elkaar beter te leren kennen.

Zorg ervoor dat uw huis ‘konijnen-proof’ is voordat u uw dieren binnen brengt

Konijnen vinden het vaak niet fijn om een heel eind te worden gedragen, dus maak de tocht van de Eglu naar binnen zo kort mogelijk. Voor u uw konijnen naar binnen brengt zijn er wel een aantal dingen die u moet doen om uw huis konijn-veilig te maken! Het is niet zo dat ze het binnen niet mooi vinden, maar ze hebben een natuurlijke drang tot knagen om hun tanden kort te houden. Alles wat er op grondhoogte staat, zoals het vloerkleed, de gordijnen en elektriciteitssnoeren is een doel voor hun knaaggrage tanden. Verlaat de ruimte waarin u uw konijnen laat rondlopen niet, de kans groot dat wanneer u terugkomt u een chaos aantreft en u uw konijnen niet kunt terugvinden!


Zorg ervoor dat u alle deuren van de kamer dichthoudt zodat ze er niet stiekem vandoor kunnen gaan! Laat ook geen andere huisdieren in de ruimte. Honden en katten kunnen heel gevaarlijk zijn voor konijnen, zelfs als uw grotere huisdier alleen maar vriendjes probeert te maken. Klik hier voor meer informatie over het konijn-proof maken van uw huis.

Reacties

Er zijn nog geen reacties