Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Reduceren van een allergie voor cavia's


Als u, een familielid of een vriend in de buurt van uw cavia's steeds moet hoesten en niezen, dan duidt dit waarschijnlijk op een allergie. Andere symptomen zijn uitslag, jeukende ogen of buiten adem raken. Ook als u degene bent met deze symptomen, u uw cavia's al een tijdje heeft en de problemen plotseling optreden, dan kan het zijn dat u allergisch bent. U kunt een allergie ontwikkelen als gevolg van het continu aanraking komen met allergenen.


Guinea pigs give off allergens
Allergieën worden niet veroorzaakt door het haar van cavia's maar door de stoffen die deze dieren afscheiden

Het is een misvatting te denken dat het haar van cavia's de allergische reactie veroorzaakt. Het kopen van een haarloze cavia zal het probleem dan ook niet oplossen. Hypoallergene cavia's die helemaal geen allergische reactie zullen opwekken bestaan niet.


Maar wanhoop niet - er zijn een aantal dingen die u kunt doen. Ten eerste kunt u zich laten testen op allergieën om vast te stellen of uw cavia's inderdaad verantwoordelijk zijn voor uw symptomen. Het kan namelijk ook zijn dat u allergisch bent voor stof of hooi. Als het resultaat van de test negatief is, verwijder dan de dingen die de reactie kunnen veroorzaken. U kunt bijvoorbeeld proberen over te gaan op een ander soort nestvulling (geen stro - dit kan de ogen van cavia's beschadigen) om te zien of dit een verschil maakt.


Als de uitslag van de test positief is, dan kunt u onderstaande tips opvolgen om te proberen de allergische reactie te verminderen:

  • Houd u dieren uit de ruimtes waarin u zich regelmatig bevindt. Zet uw cavia's bijvoorbeeld niet in een slaapkamer. Zeker als u allergisch bent is dit ten zeerste af te raden.
  • Probeer uw cavia's niet rechtstreeks aan te raken. Als u met uw cavia's wilt spelen kunt u een handdoek gebruiken of handschoenen om direct contact te voorkomen.
  • Voorkom dat uw cavia's in contact komen met uw meubilair en bekleding. Als u uw cavia's vrij in huis laat rondlopen is het misschien beter om dit te beperken tot een bepaalde kamer of ruimte om te voorkomen dat de allergenen zich overal in huis verspreiden.
  • Draag bij het schoonmaken van het caviahok rubberen handschoenen en een masker. Allergenen bouwen zich voornamelijk op op de plek waar uw cavia's slapen. Het is daarom aan te bevelen iemand die niet allergisch is voor deze dieren deze ruimte voor u schoon te laten maken.
  • Was uw kleding en handen grondig nadat u in contact bent geweest met uw cavia's of hun onderkomen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties