Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe oud is mijn gerbil?


Helaas is het heel moeilijk om vast te stellen hoe oud een gerbil precies is vanaf het moment dat het dier de volwassen leeftijd heeft bereikt. Gerbils zijn rond drie of vier maanden als volwassen en hebben dan het formaat en vorm van een volwassen dier, met een volledige vacht en minder ronde oren.


Het kan daarom lastig zijn om de leeftijd van een jonge gerbil vast te stellen. Toch is dit belangrijk als u gerbils wilt kopen. Zo weet u zeker of gerbils oud genoeg zijn om van hun moeder te worden gescheiden. De jongste leeftijd waarop een gerbil verkocht zou mogen worden is wanneer ze zes of zeven weken oud zijn.


how old is gerbil
Het kan lastig zijn om vast te stellen hoe oud een gerbil is

Als uw potentiële nieuwe huisdieren onderstaande kenmerken hebben, dan weet u zeker dat ze nog niet oud genoeg zijn om van hun moeder te worden gescheiden. Door dit wel te doen brengt u de dieren in gevaar en steunt u een bedrijf dat niet het beste met de dieren voorheeft.


  • De ogen zijn nog niet open. De ogen van een gerbil gaan open rond de leeftijd van drie weken.

  • Weinig of dunne vacht. gerbils zijn kaal als ze worden geboren en ontwikkelen hun vacht over een periode van een aantal weken. Als ze een dikke, volle vacht hebben zijn ze ongeveer vier weken oud.

  • Ze eten nog geen droogvoer. Deze dieren drinken nog bij hun moeder en zijn nog te klein om van haar te worden gescheiden.

Omdat het moeilijk is om vast te stellen of gerbils oud genoeg zijn, zult u tot op zekere hoogte moeten vertrouwen op de informatie van de winkeleigenaar, asielmedewerker of fokker. Schroom niet om vragen te stellen en ga na of de datums die worden genoemd overeenkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties