Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel gerbils moet ik samen houden?


Gerbils zijn sociale dieren en hebben dus het gezelschap van een soortgenoot nodig. Hierop is een uitzondering van toepassing, namelijk de dikstaartgerbil. De mongoolse gerbil moet samen worden gehouden en u kunt kiezen voor of twee mannetjes of twee vrouwtjes. Gerbils kunnen in een groep leven maar er wordt aanbevolen niet meer dan twee tot vier gerbils samen te houden, tenzij u heel veel ruimte voor ze heeft. Een grote groep kan onstabiel worden waardoor er agressie kan ontstaan. De meeste gevechten houden verband met dominantie en de kans op problemen is groter als u vrouwtjes in een grotere groep houdt.

Het is het beste om gerbils te kopen die al een paar vormen. Het kan namelijk lastig zijn om twee volwassen gerbils (rond de leeftijd van zestien weken) kennis met elkaar te laten maken. Ook al zijn gerbils sociale dieren, ze zijn ook territoriaal en zullen de strijd aangaan met gerbils die ze niet kennen.


a cute pair of gerbils
Gerbils hebben het gezelschap van een soortgenoot nodig om gelukkig te zijn

Het is wel mogelijk om gerbils kennis te laten maken als ze rond de acht weken oud zijn. Op deze leeftijd zullen gerbils zonder problemen aan elkaar wennen. Als ze eenmaal volwassen zijn moet u voorzichtig zijn met het introduceren van een nieuwe gerbil. Het is niet onmogelijk, een mannetje zal bijvoorbeeld meestal een baby accepteren, maar het vraagt wel om de juiste aanpak. Het is daarom het beste om uw koppel gerbils op hetzelfde moment en van dezelfde plaats te halen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties