Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waar komen gerbils vandaan?


De meeste gerbils die als huisdier worden gehouden stammen af van een aantal wilde individuen die werden gevangen in de wijde woestijnvlakten van Mongolië (gerbils worden ook wel 'woestijnratjes' genoemd). Sindsdien worden de gerbils die als huisdier worden gehouden in gevangenschap gefokt. Tegenwoordig zijn deze dieren in vrijwel alle dierenwinkels te koop.

De gerbils die als huisdier worden gehouden behoren tot een of twee gerbilsoorten binnen de enorme gerbilfamilie. Deze soort heeft honderden verschillende leden, de meeste afkomstig uit droge klimaten. Van deze groep worden slechts een aantal leden als huisdier gehouden - de mongoolse gerbil en de dikstaartgerbil.


where do gerbils come from
De meeste gerbilsoorten leven nog steeds in het wild

Dikstaartgerbils komen ergens anders vandaan dan de mongoolse gerbil, namelijk de noordelijke uithoek van de Sahara, en zijn dus te vinden in landen zoals Algerije. Deze dieren hebben zich helemaal aangepast aan hun droge omgeving en hebben de mogelijkheid ontwikkeld om vet op te slaan in hun staart - vandaar de naam. Als deze dieren gezond zijn hebben ze een lange, haarloze staart die vrij zwaar en dik is. Ze werden aan het einde van de negentiende eeuw ontdekt door de bioloog Fernand Lataste. De populariteit van de dikstaartgerbil is pas de laatste jaren toegenomen, en deze gerbils zijn veel moeilijker te vinden dan hun Mongoolse familieleden.

Bezoek voor meer informatie over de geschiedenis van deze dieren deze pagina.

Reacties

Er zijn nog geen reacties