Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hebben gerbils een staart?

Ja, de gerbils die als huisdier worden gehouden hebben een vrij lange staart. Afhankelijk van de soort kan de staart bedekt zijn met een dunne vacht of vrij haarloos zijn. De twee gerbilsoorten die als huisdier worden gehouden, de mongoolse gerbil en de dikstaartgerbil, liggen aan de uitersten van dit spectrum. De mongoolse gerbil heeft een harige staart terwijl die van de dikstaartgerbil kaal is.


Mongoolse gerbils hebben een lange, harige staart. Dit zorgt ervoor dat ze er schattig uitzien. De minder bekende dikstaartgerbil heeft een kortere, dikkere staart met een klein beetje haar erop.


gerbils do have tails
Gerbilsoorten die als huisdier worden gehouden hebben een lange staart, kaal en behaard

Gerbils kunnen hun staart op verschillende manieren gebruiken. Sommige soorten kunnen hun staart gebruiken om familieleden te waarschuwen voor naderend gevaar. Als een oplettende gerbil een roofdier ziet, zoals een grote vogel of slang, beweegt hij zijn staart op en neer en slaat hem tegen de grond. Dit zorgt voor trilling van de grond zodat zijn familieleden weten dat ze dekking moeten zoeken. Voor andere soorten, zoals de dikstaartgerbil, dient de staart een ander doel, namelijk als opslagplaats voor vet. De kale staart van deze gerbils kan veel groter worden zodat er vet in kan worden opgeslagen om te gebruiken in tijden van schaarste.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties