Een bericht om u te laten weten dat Omlet open is! Klik hier voor meer informatie.

Geslacht


Kunnen vaststellen of een gerbil een mannetje of vrouwtje is kan erg goed van pas komen, zeker als u uw huisdieren uitzoekt in een dierenwinkel. U wilt er namelijk zeker van zijn dat het koppel gerbils hetzelfde geslacht heeft. Als u de verkeerde keuze maakt kunt u binnen een paar weken met een heleboel gerbil-baby's zitten waarvoor u een nieuw thuis moet vinden!


male or female gerbil
Het is een goed idee om te leren zien of een gerbil een mannetje of vrouwtje is voordat u dieren de dieren mee naar huis brengt

Om het geslacht van een gerbil vast te stellen zult u nauwkeurig hun achterkant moeten bestuderen. Zorg ervoor dat u ze goed vastheeft zodat ze niet uit uw handen glippen en zichzelf bezeren. Til ze daarom op terwijl u ze boven een zacht oppervlak houdt. U zult ze misschien kort met hun buik naar boven moeten houden om de staart-regio te bestuderen.


Het voornaamste verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is dat het geslachtsdeel en de anus bij vrouwtjes verder uit elkaar liggen dan bij mannetjes. Een ander verschil is dat het geslachtsdeel van vrouwtjes niet verhoogd is, zoals dat wel bij mannetjes het geval is. Bij mannetjes zijn de testikels zichtbaar.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter