Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lichaamstaal van honden

Honden zijn heel goed in het uiten van hun emoties door middel van lichaamstaal. Soms zou u willen dat uw hond u kon vertellen hoe hij zich voelt. Het is echter vrij goed mogelijk te achterhalen hoe uw hond zich voelt wanneer u zijn lichaamstaal begrijpt.

Als u de lichaamstaal van uw hond leert begrijpen kunt u achterhalen hoe hij zich voelt en wat hij wil doen. Dit draagt bij aan het versterken van de band met uw hond en door te begrijpen wat uw hond wil kunt u beter voor hem zorgen. Observeer de houding van uw hond en de stand van zijn oren, bek en staart. Deze kunnen veel vertellen over wat uw hond voelt of wil.


A happy little puppy enjoying some exercise outside
Een blije pup geniet van zijn beweging

Blij / tevreden

Een gelukkige hond heeft een ontspannen houding. Zijn ogen zijn open en helder en hij houdt zijn bek misschien wat open (zijn tanden zijn bedekt). Zijn oren zijn ontspannen en hij kwispelt rustig met zijn staart (circulaire beweging).


A happy and content Anatolian Shepherd Dog
Een blije en tevreden Anatolische herder

Enthousiast / speels

Wanneer uw hond opgetogen is of wil spelen kan hij de voorzijde van zijn lichaam laag houden en zijn achterzijde hoog, klaar voor de volgende beweging. Zijn oren zijn gespitst en zijn ogen zijn wijd open en alert. Vaak heeft een enthousiaste hond zijn bek open en blaft.


A happy and playful posture of a dog
Een hond die zijn eigenaar uitdaagt om met hem te spelen

Agressie

Wanneer uw hond agressief is zal hij een rechte en gespannen lichaamshouding aannemen. Hij legt zijn oren plat tegen zijn kop en zijn snuit is gerimpeld. Terwijl hij gromt trekt hij zijn lippen terug zodat zijn tanden zichtbaar zijn. Zijn staart is dik en uitgestrekt.


An agressive dog will bite in defence when challenged
Een agressieve hond zal uit verweer bijten wanneer hij wordt uitgedaagd

Dominant

Een dominantie hond staat rechtop en strekt zijn staart uit. Hij houdt zijn oren naar voren gespitst. Het haar op zijn rug kan rechtop staan om hem groter te laten lijken. Zijn bek is gesloten of een beetje geopend en hij kan grommen terwijl hij u strak aankijkt.


Onderdanig

Soms wordt onderdanigheid verward met agressie omdat er overeenkomsten zijn in de bijbehorende lichaamstaal. Uw hond zal op zijn buik of rug op de grond gaan liggen. Sommige honden, met name puppy’s, zullen urineren. Hij houdt zijn oren plat tegen zijn kop en zijn ogen zijn deels gesloten of juist wijd geopend. Zijn lippen zijn teruggetrokken over zijn tanden waardoor het lijkt alsof hij grijnst. Hij houdt zijn staart tussen zijn poten.


Angstig / bang

U kunt aan uw hond zien dat hij angstig of bang is wanneer hij gespannen is en op de grond gaat liggen. Mogelijk trilt hij. Hij houdt zijn oren plat tegen zijn kop en zijn staart tussen zijn poten. Het kan zijn dat u hond wegkijkt van hetgeen dat hem bang maakt of er juist naar kijkt. Vaak zal hij zijn gewicht op zijn achterpoten laten rusten of op zijn zijde, klaar om te vluchten. Mogelijk likt hij zijn lippen of begint overmatig te gapen om de spanning af te laten nemen.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties