Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw hond trainen

Dit is waar het allemaal begint. U staat aan het begin van een van de meest lonende dingen die bij het hebben van een hond komt kijken. Het trainen van uw hond is een fantastische manier om de band met uw hond te versterken en hem de nodige mentale uitdaging te geven. Of u uw hond nu traint om deel te gaan nemen aan gehoorzaamheidscompetities of gewoon om hem aan te leren uw sloffen of de krant te komen brengen, de tijd die u in de training steekt is zeker de moeite waard.


A cute dog acting goofy
Een schattige hond die zich grappig gedraagt

Het belangrijkste eerst... Voordat u aan de training begint zult u een naam voor uw hond moeten kiezen. Wanneer u een naam heeft gekozen is het van belang dat u bij deze naam blijft omdat uw hond anders in de war kan raken tijdens de training. Honden zijn bijzonder gevoelig voor klanken en ze zullen dan ook altijd de toon van uw stem oppikken. Zorg ervoor dat u elk commando duidelijk uitspreekt en elk handgebaar nauwkeurig herhaalt om verwarring te voorkomen. Uw hond belonen met lovende woorden en snacks is belangrijk tijdens de training. Indien u kiest voor een beloningsgerichte training, zal uw hond snel begrijpen hoe hij een beloning kan verdienen en zonder aarzeling gaan reageren. Dit is de meest efficiënte manier om uw hond een commando aan te leren, zeker wanneer uw hond van eten houdt.


An athletic Border Collie in a dog competition
Een atletische bordercollie in a honden competitie

Professionele hondentraining

Professionele hondentrainingslessen bieden een goede mogelijkheid om uw hond te leren omgaan met andere honden en mensen. Ook helpt het om de training van uw hond goed bij te houden zodat hij geen slechte gewoontes zal ontwikkelen en zorgt het ervoor dat uw hond wekelijks lichamelijk en mentaal actief is. De meeste hondencursussen worden ’s avonds tijdens de week gegeven, sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om hun hond in het weekend te trainen. De trainers kunnen u professioneel advies geven om uw hond zo goed en snel mogelijk te trainen en u kunt bij hen met eventuele vragen terecht over het gedrag van uw hond. Wanneer u van plan bent in de toekomst met uw hond deel te gaan nemen aan gehoorzaamheidswedstrijden, is het deelnemen aan professionele hondentrainingen een goed idee.Reacties

Er zijn nog geen reacties