Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe leer ik mijn hond het commando "af" en "blijf"?

Het is enorm leuk om uw hond nieuwe commando’s te leren en te zien dat hij van het leerproces geniet. Uw hond het commando “af” en “blijf” aanleren komt goed van pas wanneer u wilt dat hij zich langere tijd rustig houdt.


Teaching a Black Labrador to lay down and wait
Een zwarte labrador leert het commando “af” en “blijf”

Beloningsgerichte training is de beste methode om uw hond commando’s aan te leren. Beloon uw hond met een snack en een heleboel positieve woorden zodra hij uw commando correct heeft uitgevoerd. Honden zijn erg gericht op uw lichaamstaal, dus zorg ervoor dat u elk handgebaar steeds op dezelfde manier uitvoert. Honden zijn ook zeer oplettende dieren, en reageren daarom goed op een verbaal commando. Spreek uw commando duidelijk en kort uit zodat uw hond niet in de war raakt tijdens de training.

  1. Laat uw hond eerst zitten wanneer u hem het commando “af” wilt aanleren.

  2. Spreek het commando “af” uit en breng de snack dan voor zijn neus langs naar de grond.

  3. Houd de snack in uw hand op de vloer en beweeg het langzaam bij de neus van uw hond vandaan, richting uw voeten.

  4. Wanneer uw hond de snack met zijn neus volgt is het de bedoeling dat hij in de “af” positie belandt. Geef hem zodra hij gaat liggen zijn snack en spreek hem belonend toe.

A German Shepherd Guard Dog given the commands to lay down and stay
Een Duitse herder krijgt het commando “af” en “blijf”

Ga staan en zet een stap achteruit zodat uw hond weer rechtop gaat zitten. Herhaal deze handeling totdat uw hond er gewend aan is geraakt. Houd de snack in een gesloten hand achter uw rug wanneer uw hond goed begrijpt wat de bedoeling is. Herhaal het proces maar gebruik uw vrije hand om uw hond naar de “af” positie te leiden. Beloon hem met de snack zodra hij in de juiste positie gaat liggen.Reacties

Er zijn nog geen reacties