Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Algemene zorg voor de gezondheid van honden

Er zijn veel dingen die u kunt doen om de bezoekjes aan de dierenarts (en de bijkomende kosten) tot een minimum te beperken.


A very healthy and happy Golden Retriever
Een gelukkige golden retriever

Bewaar de gegevens van de medische geschiedenis van uw hond

Bewaar altijd de gegevens die te maken hebben met de gezondheid van uw hond. Zorg ervoor dat u een goed overzicht heeft van de vaccinaties die hij heeft gehad en wanneer hij hiervoor weer naar de dierenarts moet. Noteer alle medicatie en anesthetica waar uw hond allergisch voor is en wees niet bang om de receptionist bij de dierenarts inzage te vragen in informatie die u misschien vergeten bent. Wanneer uw hond medicatie krijgt voorgeschreven, noteer dan altijd de naam van het middel, de dosering en hoe vaak u uw hond de medicatie dient te geven.


Training a dog will help with your dogs health
Met uw hond trainen draagt bij aan zijn gezondheid

Observeer het normale, gezonde gedrag van uw hond

Probeer het normale gedrag van uw gezonde hond goed te observeren zodat u kunt vaststellen wanneer er misschien iets niet in orde is. Tekenen dat er iets niet in orde is zijn: met een open bek hijgen, een zware ademhaling, overmatig kwijlen en schuim rond de bek. Deze symptomen komen vaak voor wanneer een hond bang of gestrest is, bijvoorbeeld wanneer hij te lang alleen wordt gelaten of wanneer hij zich niet op zijn gemak voelt tijdens het reizen in de auto. Deze symptomen kunnen ook optreden wanneer uw hond zich niet goed voelt of wanneer u een ander huisdier in huis neemt. Wanneer u veranderingen in het gedrag van uw hond opmerkt, of wanneer u fysieke kwalen vaststelt is het altijd het beste om met uw hond naar de dierenarts te gaan.


A dog panting
Een hijgende hond

Training en uw hond goed in de gaten helpen ook van uw hond gezond te houden. Wanneer uw hond niet naar u luistert wanneer u hem roept, kan dit gevaarlijk zijn (denk aan verkeer).Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties