Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wij kunnen u helpen het beste hondenras voor u te vinden

De hondenwereld is meer dan 200 erkende rassen rijk. Het kan dan ook best lastig zijn om uit te zoeken welke hond het meest geschikt is voor u. En ze mogen dan wel zeggen dat honden op hun eigenaar lijken, uren voor de spiegel staan om erachter te komen welke hond nou het meeste op u lijkt is waarschijnlijk niet de beste methode om een hond uit te kiezen die bij u past.


Een prachtige kleine Border Terrier op de bank
Een prachtige kleine borderterriër op de bank

Sommige rassen zijn erg goed met kinderen, anderen zijn speciaal gefokt voor bescherming. Veel rassen zijn uitstekende allrounders voor gezinnen, en andere rassen zijn juist geschikt voor oudere eigenaren. Ook is er een keur aan hondenrassen die perfect zijn voor mensen met allergieën.

Om uw zoektocht naar de perfecte hond te beginnen, zult u eerst moeten beslissen naar welke eigenschappen u en uw gezin op zoek zijn.


Mocht u moeite hebben om één van de volgende vier vragen te beantwoorden, dan kunt u simpelweg de links volgen en dan kunnen wij van enig advies voorzien.

  1. Welke groep hondenrassen past het beste bij uw levenstijl?

  2. Wilt u een rashond of een kruising? En waarom?

  3. Is een puppy of een oudere hond beter geschikt voor u?

  4. Wilt u een mannetjes- of een vrouwtjeshond?


Zodra u deze eerste factoren heeft besloten dan kunt u beginnen te denken over maat, vachttype, de beste honden voor mensen met allergieën, de beste hondenrassen voor gezinnen met kinderen en of nieuwe kameraad wel of geen maatje nodig heeft om hem gezelschap te houden.

Onze hondenrassengids kan u helpen om uit te vinden hoe elk hondenras is. U kunt vergelijkingen maken tussen temperament, vachttype, en formaat en zo de perfecte hond voor u te ontdekken.

Het belangrijkste in uw zoektocht naar de perfecte hond is om een hond te vinden die het beste bij uw levensstijl past zodat zowel u als uw hond gelukkig kunnen zijn met elkaar.


Vier prachtige werkende collies zitten op een rij
Vier prachtige werkende collies zitten op een rij

Dingen om op te letten

Verzeker u ervan dat u een hond kiest die bij uw levensstijl past. Een hond die is gefokt voor lichaamsbeweging (zoals een windhond) zal snel rusteloos worden als u haar niet dagelijks voor een flinke renbeurt mee uit neemt.


Een windhond gefokt om vol energie te rennen
Een windhond gefokt om vol energie te rennen

Een hond die speciaal is gefokt om een kilometers lang geurspoor (zoals een foxhound) kan bijvoorbeeld erg lastig zijn om veilig los te laten lopen, vooral in de stad. En een hond die ooit gefokt is voor zijn blaf (zoals een beagle) is waarschijnlijk niet de beste keus wanneer u in een rustige buurt woont.

Gebruik onze hondenrassengids om een hond te vinden die bij uw levensstijl past.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties