Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Honden en kinderen

De band tussen kinderen en honden kan magisch zijn. Het is fascinerend te zien hoe snel kinderen kunnen leren om de lichaamstaal van hun hond te interpreteren en hoe beschermend en gevoelig honden van nature tegen kinderen zijn.


Een hond en een jong meisje kijken uit het raam
Een hond en een jong meisje kijken uit het raam

Kinderen en honden kunnen de allerbeste vrienden zijn en er zijn veel voordelen van het hebben van een hond als u kinderen heeft. Voor een hond zorgen kan kinderen verantwoordelijkheid en respect aanleren. Ook kan het helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, en kan het ze aanmoedigen om meer frisse lucht en beweging te krijgen.


Een prachtige hond wordt voorzichtig geaaid door een jongetje
Een prachtige hond wordt voorzichtig geaaid door een jongetje

Hoe kinderen te leren hoe zich rond honden te gedragen

Uw kinderen en hond leren hoe zich rond elkaar te gedragen is een wederzijds voordelige ervaring. Dit process kan enige tijd duren, maar uw hond en kinderen zullen uw eeuwig dankbaar zijn. Voor de veiligheid van uw kinderen en uw huisdieren is het van groot belang dat kinderen leren om respectvol om te gaan met uw hond. De meeste honden houden er niet van als er aan hun staart of oren wordt getrokken, terwijl de meeste kinderen hier amusement in kunnen vinden. Zorg ervoor dat dit gedrag onmiddellijk stopt, anders kan het geduld van uw hond opraken en kan hij bijten.


Een klein meisje knuffelt haar golden retriever
Een klein meisje knuffelt haar golden retriever

Kinderen moeten ook leren om uw hond de ruimte te geven. Dit betekent bijvoorbeeld hem alleen te laten wanneer hij slaapt of aan het eten is. Wanneer ze met hun hond spelen, moeten uw kinderen worden aangeleerd om niet te schreeuwen en gillen zodat uw hond niet in de war raakt of bang wordt. Opspringen, getouwtrek met speeltjes, achtervolgen, en bijtgedrag moeten niet worden aangemoedigd tijdens speelsessies (aangezien dit gedrag gevaarlijk kan worden). Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat alle speelsessies worden begeleid.


Een goudkleurige labrador kan het uitstekend met het kind van zijn baasje vinden
Een goudkleurige labrador kan het uitstekend met het kind van zijn baasje vinden

Het is ook belangrijk dat het speelgoed van uw kinderen buiten het bereik van uw hond worden gehouden omdat het makkelijk kan zijn voor uw hond om op deze te kauwen en ze door te slikken, wat kan resulteren in een zeer onaangename reis naar de dierenarts. Zolang uw kinderen leren wat de juiste manier is om zich te gedragen in de buurt van uw hond en zolang ze nooit zonder toezicht alleen worden gelaten, zullen uw hond en uw kinderen veel van elkaar profiteren. Laat ze zoveel mogelijk spelen en een band opbouwen zodat ze een hechte en gezonde relatie kunnen ontwikkelen.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties