Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kan ik beter een puppy of een oudere hond nemen?

Mensen die voor het eerst een hond nemen geven vaak de voorkeur aan een puppy. Een puppy is meestal meteen verknocht aan zijn nieuwe familie en is natuurlijk ongelooflijk schattig. Toch is er ook een hoop plezier te beleven aan het adopteren van een oudere hond. Zorgen voor een oudere hond is ook heel lonend en door een hond te adopteren uit het asiel redt u misschien zelfs wel een leven.

Er zijn aan beide opties voor- en nadelen verbonden. Een beslissing nemen over wat het beste bij uw gezin past kan lastig zijn. Om u te helpen hebben wij de voor- en nadelen van de twee opties op een rijtje gezet.


An adult dog playing with its beautiful little puppy
Een volwassen hond spelend met haar prachtige pup

Voor- en nadelen van het nemen van een puppy

Laten we eerlijk zijn... puppies zijn super schattig en u hoeft zich niet schuldig te voelen wanneer u uw eigen pup wil om mee te knuffelen. Ze zullen zich sneller kunnen aanpassen en zijn makkelijker te trainen dan oudere honden. Maar zorgen voor een puppy vraagt ook veel tijd en een hoop geduld. Ze moeten volledig in het gezin worden opgenomen zodat ze zich op hun gemak voelen en zich snel thuis gaan voelen.


A Bernese Mountain Dog lying down with her puppies
Een Berner sennenhond met haar puppies

Kan ik een puppy nemen als ik kinderen heb? Als u kinderen heeft dan is een puppy ideaal, maar het is belangrijk dat u elk kleine gedragsprobleempje vroeg corrigeert zodat de puppy niet al vanaf vroegs af aan negatieve eigenschappen ontwikkelt. Om meer uit te vinden over de combinatie van honden en kinderen, kunt u hier ons hoofdstukje over dat onderwerp lezen.


Kan ik een puppy nemen als ik de hele dag werk? Als u de hele dag werkt is het waarschijnlijk niet het beste idee om een puppy te nemen. Ze hebben vooral de eerste 8 maanden van hun leven bijzonder veel aandacht nodig. Wanneer uw puppy ouder wordt zal hij steeds minder tijd nodig hebben, maar u zult haar nog steeds de nodige lichaamsbeweging en verzorging moeten bieden. Als u erachter wilt komen hoe u uw hond het beste tevreden kunt houden terwijl u op uw werk bent, volg dan deze link en scroll een beetje naar beneden.


Kan ik een puppy nemen als ik al een oudere hond heb? Het kan een geweldig idee zijn om een pup in huis te nemen als vriendje voor uw huidige hond. Echter, er zijn wel een paar dingen die u moet overwegen. Als een puppy te boordevol springerige energie zit kan dit een wat oudere hond irriteren. U zult de pup wat moeten uitputten voordat u hem laat relaxen met de oudere hond. Als dit lukt, zal de oudere hond haar langzaam in de roedel accepteren, en zou zelfs een ouderrol in kunnen nemen. Ook is het belangrijk nooit de pup alleen te laten zonder supervisie. Als u eventjes niet op haar kan letten zult u haar moeten afmatten en in een hondenbench laten rusten. Om uit te vinden hoe dit het beste te doen, kunt u via deze link meer lezen over het benchtrainen van een puppy.


Kan ik een puppy nemen als ik zwanger ben? Als u zwanger bent kan een puppy helpen om stress en angsten te verminderen, maar het is belangrijk bij uzelf na te gaan of u genoeg tijd heeft. Een puppy is een enorme verantwoordelijkheid omdat ze constant zorg en aandacht nodig hebben. En hoewel u hier misschien wel tijd voor heeft tijdens de zwangerschap, is de kans groot dat u niet dezelfde aandacht zult kunnen bieden wanneer de baby er is. Ook kan het gevaarlijk zijn een puppy in de buurt van een pasgeboren baby te hebben aangezien jonge honden scherpe tandjes hebben en er bekend om staan die tandjes op van alles uit te proberen. Ook loopt u het risico dat uw hondje, dat tot nu toe uw onverdeelde aandacht heeft genoten, jaloers kan worden op uw pasgeborene. Om meer uit te vinden over de vraag of het een beter idee is om een hond te nemen voor of nadat u een baby heeft gekregen, volg deze link en scroll een beetje naar beneden.


Voor- en nadelen van oudere honden

Het is een fantastisch gevoel om een hond uit het asiel te adopteren en te beseffen dat het heel goed kan dat u zijn of haar leven heeft gered. U kunt deze honden een warm thuis geven, en alle liefde geven die ze tot nu toe hebben misgelopen, en voordat u het weet zullen ze u aanbidden.


A beautiful old dog chilling on the beach
Een prachtige oudere hond op haar gemak op het strand

Oudere honden (meestal honden uit het asiel) kunnen een uitstekende keus zijn voor oudere eigenaren vanwege hun kalmere en volgzamere aard. Ook kunnen ze snel wennen aan het gezinsleven, vooral een gezin met kinderen, maar zorg er wel voor dat u uw kinderen aan de hond voorstelt voordat u de hond koopt om u ervan te verzekeren dat de hond kindvriendelijk is. Oudere honden vereisen meestal een stuk minder tijd en geduld en zullen minder snel onder uw voeten lopen. Het kan zijn dat ze iets langer nodig hebben om zich thuis te voelen in hun nieuwe huis, vooral als de hond door zijn vorige eigenaars werd mishandeld.


An adult Stafordshire Bull Terrier stood with her puppy
Een volwassen Stafordshire Bulterriër met haar puppy

Kunt u een oudere hond trainen?

Zeker. Het is een mythe dat het onmogelijk is een oude hond nieuwe trucjes te leren. Oudere honden zijn perfect in staat en kunnen zelfs erg gretig zijn om nieuwe dingen te leren van hun nieuwe familie. Als u problemen heeft met de zindelijkheidstraining van uw volwassen hond, verzeker uzelf er dan eerst van dat de hond geen gezondheidsproblemen heeft. Een andere reden kan een verandering in dieet zijn. Wees bereid om uw hond regelmatig naar buiten te nemen. Om u te helpen met het trainen van uw hond hebben wij over dit onderwerp een paar handige pagina’s geproduceerd.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties