Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Grote hondenrassen

Veel mensen zijn dol op grote hondenrassen. De labrador retriever is een favoriet in veel landen.

Grote hondenrassen hebben vaak veel energie en hebben dus veel beweging en mentale uitdaging nodig om te voorkomen dat ze vernielzuchtig worden. Omdat grote hondenrassen bekend staan als lief en trouw zijn ze erg populair bij gezinnen. Maar ze kunnen een hoop schade aanrichten in huis, zeker met hun lange, kwispelende staart. Ook brengen ze een hoop modder mee naar binnen als het buiten regent. Hun formaat kan soms overweldigend zijn voor kleine kinderen, hoewel grote honden vaak een sterke band opbouwen met zowel kinderen als volwassenen.


A beautiful black coated Afghan Hound lying down
Een prachtige zwarte afghaanse windhond

De populairste grote hondenrassen zijn onder andere de afghaanse windhond, de bordercollie, de curly coated retriever, de berner sennenhond, the bloedhond, de bullmastiff, de dalmatiër, de bordeauxdog, de engelse setter, de duitse herder, de golden retriever, de flat coated retriever, de greyhound, de labrador retriever, de Old English Sheepdog, de rottweiler, de sint- bernard en de siberische husky.


Kunnen grote hondenrassen goed met kinderen omgaan?

Over het algemeen zijn grotere honden verdraagzamer naar kinderen dan kleinere honden. Wel is het zo dat kinderen geïntimideerd kunnen zijn door het indrukwekkende formaat van een grote hond. Door een grote hond regelmatig in aanraking te laten komen met kinderen zal hij aan hun gedrag wennen.


Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties