Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Grote hondenrassen

Grote hondenrassen wegen tussen de 25 en 45 kilo. Als ze zwaarder zijn, worden ze als gigantisch hondenras beschouwd. Net als honden van andere groottes, kunnen grote honden geweldige huisdieren zijn, maar dit is ook afhankelijk van wat jij en je gezin zoeken in een trouwe viervoeter.

Het gedrag van grote hondenrassen

Er zijn een heleboel grote hondenrassen die allemaal bij verschillende rasgroepen horen. En hoewel ze even groot zijn, hebben niet alle grote hondenrassen dezelfde eigenschappen. De Duitse Herder wordt bijvoorbeeld beschouwd als werkhond. Deze behoren tot de groep die vaak als hulp- of politiehond wordt gebruikt. De Airedaleterriër, is aan de andere kant ook een groot hondenras dat, zoals de naam al weggeeft, tot de terriërs behoort. Deze groep is pittig en onbevreesd en werd van oorsprong gefokt om te jagen en ongedierte te bestrijden.

Een grote hond beweging geven

Elke hond heeft een verschillende behoefte aan beweging. Dat gezegd, grote hondenrassen hebben over het algemeen wel meer beweging nodig dan kleinere. Honden moeten, ongeacht het ras, dagelijks uitgelaten worden, maar grotere honden zoals de Golden Retriever moeten minimaal twee uur per dag wandelen, en daarnaast moet er nog met hem gespeeld worden, en moet er voldoende mentale stimulatie zijn. En omdat jullie veel tijd buiten zullen doorbrengen, is het verstandig te investeren in hondenriemen en halsbanden van goede kwaliteit en in een matchende print van Omlets Gardenia en Dog Walk collecties.

Als ze niet voldoende beweging krijgen, kunnen grote honden destructief gedrag vertonen zoals veel graven, blaffen, janken en kauwen. En vanwege hun grootte, kunnen grote honden ook per ongeluk schade toebrengen aan het huis. Klunzige poten en grote, zwiepende staarten mixen niet zo goed met een dure vaas. Lees ons vorige blog over de hond binnenshuis beweging geven voor wat suggesties om de hond mentaal en fysiek te stimuleren.

Zijn grote honden goed met kinderen?

Ongeacht grootte en ras, kinderen en honden moeten nooit alleen gelaten worden. Veel kinderen voelen zich geïntimideerd door grotere honden, maar dat betekent niet dat ze niet snel band kunnen opbouwen. Het is belangrijk om niet alleen de hond te socialiseren rondom kinderen, zodat hij went aan hun aanwezigheid, maar andersom moet je de kinderen ook leren hoe ze zich moeten gedragen rondom huisdieren. Alleen zo creëer je een prachtige band.

Dat gezegd, sommige honden staan erom bekend wat beter met kinderen te zijn dan andere. Grote hondenrassen die geschikt zijn voor gezinnen zijn de Labrador Retriever en de Golden Retriever door hun vriendelijke aard. Maar je moet ook onthouden dat grote honden kinderen per ongeluk kunnen bezeren vanwege hun grootte, vooral als ze energiek zijn.

Grote honden - andere overwegingen

Grotere honden leven over het algemeen korter dan kleinere honden. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar meestal geldt: hoe groter de hond, hoe korter hij leeft. Het is ongelooflijk moeilijk om een hond te verliezen, ongeacht de leeftijd, maar hier moet je wel over nadenken, vooral als je een oudere, grote hond uit het asiel wil halen.

Niet alle honden verharen veel, maar het zal je verbazen dat grote honden niet altijd het meeste haar verliezen. Maar als grote honden wél verharen dan laten ze een heleboel rommel achter. Een investering in een makkelijk te reinigen hondenmand zoals de Omlet Topology hondenmand is geweldig voor honden die veel verharen, vanwege de verwijderbare toppers die er makkelijk afgeritst kunnen worden en in de wasmachine kunnen. Een hondendeken zal je meubels ook beschermen tegen hondenharen en het is ook een comfortabele plek om te ontspannen als de hond niet in zijn mand ligt.

Omlet en jouw grote hond

Of je nu een grote hond wil, of iets kleiners, Omlet heeft alles wat je viervoeter nodig heeft. Van de Topology hondenmand, tot onze superzachte hondendekens en matchende hondenriemen en halsbanden, jouw hond kan blijven opbloeien, binnen- en buitenshuis.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties