Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw hond lichaamsbeweging geven

Soms kan het verplichte uitlaten van uw hond een klusje zijn waar u helemaal geen zin in heeft (zeker in Nederland en België waar het toch best wel eens regent…). Door deze beweging voor uw hond en voor u aangenaam te maken kunt u echter aanzienlijk bijdragen aan een gezondere levensstijl voor jullie beiden. Ook kunt u uw hond binnen beweging geven door hem voor zijn snacks te laten werken of door een parcours in huis voor hem uit te zetten. Lees verder om te weten te komen hoeveel beweging uw hond nodig heeft en hoe u hem het meeste uit zijn wandeling kunt laten halen.


Hoeveel beweging heeft uw hond nodig?

Iedereen begrijpt dat een atletische en gespierde Rhodesische pronkrug meer beweging nodig heeft dan een gedrongen Engelse buldog. Maar voor andere rassen kan het minder vanzelfsprekend zijn. Hoeveel beweging uw hond nodig heeft en hoe ver uw hond moet wandelen is afhankelijk van zijn grootte, leeftijd en ras.


A Labrador excited about going on a walk
Een enthousiaste labrador die ernaar uitkijkt om te worden uitgelaten

Elke dag met uw hond wandelen is een goede manier om hem in vorm te houden. Om te weten te komen hoeveel beweging uw hond nodig heeft kunt u hem meenemen voor een wandeling en zien hoe vermoeid hij nadien is. Als hij genoeg beweging heeft gehad zal hij daarna waarschijnlijk willen rusten of in slaap vallen. Wanneer hij nog boordevol energie zit of wanneer u ziet dat hij langzaamaan in gewicht toeneemt, zult u de wandelingen moeten verlengen of ervoor moeten zorgen dat hij zich tijdens de wandeling meer inspant. U kunt dit doen door hem te laten zwemmen (als het hondenras dat u heeft hiervoor geschikt is) en apporteer spelletjes met hem te doen.


Two Terriers getting a lot of exercise retrieving sticks
Twee terriërs krijgen een hoop beweging door met een stok te spelen

Te weinig beweging gedurende de week kan niet worden gecompenseerd door een lange wandeling in het weekend. Maak de wandeling voor uw hond interessanter door een bal mee te nemen waar hij mee kan spelen en betrek hier als het mogelijk is het hele gezin bij. Zo krijgt uw hond meer beweging en zal hij zich nog meer aan u gaan hechten.


Two English Bulldogs playing outside
Twee Engelse buldogs spelen samen buiten

Genoeg beweging zorgt ervoor dat uw hond in huis rustiger is en dit helpt de ontwikkeling van destructief gedrag te voorkomen. Als u uw hond niet de mogelijkheid geeft om zijn energie kwijt te raken zal hij zelf een manier vinden om dit te doen. Veel honden zullen dan op dingen gaan kauwen, gaan graven, prullenbakken doorzoeken op zoek naar eten en aandacht proberen te trekken door te gaan blaffen, huilen of bijten.Reacties

Er zijn nog geen reacties