Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kunt u een hond te veel lichaamsbeweging geven?

Er is geen betere manier om uw hond te laten weten dat u van hem houdt dan door hem mee te nemen voor een avontuurlijke wandeling. Wanneer u denkt dat u net zo fit bent als uw hond, moet u erbij stilstaan dat honden dezelfde voorouders hebben als wolven en indien nodig de hele dan kunnen rennen. Hierdoor is het moeilijk om sommige grotere, volwassen hondenrassen teveel beweging te geven. Bij een puppy moet u wel voorzichtig zijn dat hij niet teveel beweging krijgt.


A dog doing an agility course at lightening speed
Een hond loopt razendsnel een parcours

Door met uw hond te wandelen komt u te weten hoeveel beweging uw hond nodig heeft. Maak de wandeling interessanter voor hem door een bal mee te nemen of een ander speeltje dat hij kan apporteren. Training tijdens een wandeling zorgt ervoor dat uw hond moe wordt en zijn energie kwijt kan. Sommige hondenrassen hebben veel meer beweging nodig dan andere. Voor bijvoorbeeld labradors en vizslas is het gezond om dagelijks een lange wandeling te maken, maar voor rassen zoals de Franse buldog en de mopshond kan het slecht voor hun gezondheid zijn wanneer ze teveel beweging krijgen.

A Pug sitting very neatly ready for some exercise
Een mopshond die klaarstaat voor zijn wandeling

Volwassen honden

Een volwassen hond teveel beweging geven is in veel gevallen vrij lastig. Bekijk hoe lang het duurt voordat uw hond moe wordt en pas zijn beweging hierop aan. Wanneer u uw hond onaangelijnd kunt uitlaten zodat hij vrij rond kan rennen, zal hij sneller moe worden. Als dit niet mogelijk is zult u langer met hem moeten wandelen. Honden vinden het heerlijk om te worden uitgelaten en tijdens de wandeling met een bal te spelen.


It is quite difficult to over exercise an adult dog
Het is lastig om een volwassen hond meer beweging te geven dan goed voor hem is

Indien uw oudere hond last heeft van hartproblemen of gewrichtspijn heeft, kunt u hem het beste onder uw toezicht laten rondstruinen in de tuin. Probeer te voorkomen een oudere hond op het heetste moment van de dag uit te laten. Het vermogen van honden hun lichaamstemperatuur te reguleren wordt minder als ze ouder worden.


A Scottish Deerhound puppy can be over exercised
Een deerhound puppy kan teveel beweging krijgen

Puppy’s

Een pup in de groei die teveel beweging krijgt kan gewrichtsproblemen ontwikkelen. Dit geldt met name voor zeer grote rassen zoals de deerhound of de Deense dog. Over het algemeen wordt geadviseerd puppy’s voor elke levensmaand 5 minuten beweging te geven. Zo heeft een hond van twee maanden oud 10 minuten beweging nodig, en een hond van drie maanden 15 minuten. Dit kunt u tijdens één of twee wandelingetjes per dag doen, maar totdat uw hond minstens een jaar oud is, moet er niet vaker dan twee keer per dag met hem worden gewandeld.Reacties

Er zijn nog geen reacties