Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een hond iets voor jou?

Er is niets als de onvoorwaardelijke liefde van een hond. Hoe slecht je dag ook is, de hond maakt het in een klap beter met zijn vrolijke gekwispel en puppyachtige blik. Een hond veroordeelt niemand en het enige waar hij om vraagt is liefde, voeding en onderdak. Het is dan ook makkelijk om te begrijpen waarom miljoenen mensen een hond als huisdier hebben, maar toch moet je meer zijn dan alleen een hondenliefhebber om je bij deze grote groep mensen aan te sluiten. Het is dan misschien je favoriete dier, maar is een hond echt iets voor jou?

7 dingen om te overwegen voordat je een hond neemt

Honden zijn te gek - dat weet jij ook. Maar honden brengen ook een verantwoordelijkheid met zich mee die je voor lange tijd aangaat. Met deze overwegingen kom jij erachter of het wat voor je is om hondeneigenaar te worden.

1. Kun je het betalen?

De kosten die je voorafgaand kwijt bent aan een hond kunnen variëren, afhankelijk van je keuze voor een puppy van een gerenommeerde fokker of een adoptiehond. Pups van een rashond zijn over het algemeen een stuk duurder en sommige hondenrassen zoals de Franse Bulldog, is vatbaar voor medische aandoeningen die op lange termijn kunnen leiden tot hoge dierenartskosten.

Honden hebben ook een gebalanceerd en voedzaam dieet nodig die past bij hun leeftijd en levensstijl. Dus dit moet je ook meenemen in je berekeningen. En als je van plan bent op vakantie te gaan, dan heb je misschien een hondenoppas of kennel nodig. De kosten variëren, afhankelijk van de locatie, hoe lang je weg bent en de faciliteiten van de accommodatie.

2. Heb je de ruimte?

Een klein huis of appartement zonder achtertuin is niet direct ongeschikt voor honden, maar hondenrassen met veel energie, hebben een eigen afgesloten buitenruimte nodig. Zorg dat je onderzoek doet welk ras het beste bij jouw levensstijl past, voordat je een nieuw harig gezinslid toevoegt en onthoudt dat alle honden regelmatig bewegingen nodig hebben en moeten wandelen.

3. Is een vlekkeloos huis belangrijk?

De meeste honden verliezen haar, laten modderige pootafdrukken achter, en verwelkomen je met kwijl. Maar laat dat beetje rommel je niet afschrikken… Rassen zoals de Poedel en de Maltezer verharen en kwijlen bijna niet, en de Topology hondenmand red jouw huis na een modderige wandeling. Met afritsbare toppers, rits je de modder zo weg en geef je jouw hond dat gevoel van schone lakens na een snelle wasbeurt in de machine.

4. Ben je het grootste gedeelte van de week weg van huis?

Als iedereen in jouw huishouden de hele week op zijn werk zit, dan is de aanschaf van een hond niet zo’n goed idee. Hondenoppassers of uitlaatservices zijn natuurlijk een optie, maar je moet jezelf wel afvragen hoe veel tijd je hebt om een band op te bouwen met jouw dier. Als je een puppy overweegt, dan moet je ook onthouden dat hij iemand nodig heeft die hem - afhankelijk van zijn leeftijd - meerdere keren per dag uitlaat.

Maar veel bedrijven worden steeds makkelijker als het gaat om de hond meenemen naar het werk, dus dit kan best tot de mogelijkheden behoren. Ons blog over honden en een drukke levensstijl bevat ook tips om je kantoor klaar te maken voor de komst van jouw hond.

5. En de rest van het huishouden

Praat met andere leden van het huishouden: hoe zouden zij het vinden om een hond te hebben? Of het nu een huisgenoot is, of je partner, een hond zal ook een grote invloed op hun leven hebben, ook als de hond alleen jouw verantwoordelijkheid is. Sommige mensen zijn bang voor honden, anderen allergisch of maken zich zorgen over het lawaai en de rommel die erbij komt kijken. Heb het hierover, voordat je een keuze maakt.

6.Heb je andere huisdieren?

Een hond, kat of ander dier dat al in huis woont heeft ook wat te zeggen over een eventuele nieuwkomer. Als je al een hond hebt, moet je goed denken aan zijn behoeften. Vindt hij andere honden leuk? Is hij al een stukje ouder? Is hij gemakkelijk geërgerd? Introduceer de hond die al onderdeel is van je huishouden aan de nieuweling, voordat je besluit dat de nieuweling in huis kan komen. Kijk hoe ze met elkaar omgaan en ook al gaat dat direct goed, zorg wel voor duidelijke grenzen. Hondenbenches met een fijne hondenmand zorgen ervoor dat allebei de dieren hun eigen ruimte hebben als ze even willen relaxen.

Hetzelfde geldt voor andere dieren zoals katten of kippen. Stel fysieke grenzen met een kippenren of een indoor kattenhuis en stel de twee langzaam aan elkaar voor.

7. Heb je eerder tijd doorgebracht met honden?

Een schattige pup is één ding, de hond van een ander is iets heel anders. Heb je zelf een hond? Dat is hele andere koek! Een heerlijk koekje, maar niet eentje dat maar zo gegeten kan worden. Honden kunnen veeleisend zijn en veel tijd opslokken. Ook hun leeftijd en temperament kan van invloed zijn op de hoeveelheid tijd die zij nodig hebben van je. Denk eens aan de tijd en aandacht die jij kunt geven aan een hond. Als het antwoord ‘eindeloos veel’ is, dan ben je weer een stapje dichterbij om de hondeneigenaar te worden waar je altijd al over droomde.

Omlet en jouw hond

Wij van Omlet zijn hondenmensen. We weten dat het huisdieren-ouderschap niet altijd gemakkelijk is, maar ons innovatieve assortiment hondenbenches, dromerige hondenmanden, en speelgoed voor honden maakt het elke modderige pootafdruk meer dan waard.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties