Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Poedel

Een witte poedel die zijn prachtige slanke lichaam laat zien. Een standaard poedel met een ongelooflijk verzorgde bruine vacht Een mooie, wit gecoate standaard poedel die heel netjes zit Een close up van de mooie, borstelige oren en lange neus van een standaard poedel Twee prachtig verzorgde standaard poedels, beide met een dikke, bruine vacht Een standaard poedel die langzaam naar zijn eigenaar draaft Een mooie volwassen standaard poedel zit geduldig, wachtend op commando Een mooie zwarte standaard poedel, pronkend met zijn grote, pluimstaart Een prachtige bruinharige standaard poedel die door het gras huppelt Een opgewonden standaard poedel die over het gras rolt

Geschiedenis


Er wordt vaak gedacht dat de poedel is ontstaan in Frankrijk, maar waarschijnlijk vond een hondenras met een gekrulde vacht vanuit Azië met herders zijn weg naar Europa. De poedel is een uitstekende herder en jager die het heerlijk vindt om te zwemmen. De gekrulde vacht beschermt deze zeer goede eendenjager tegen het koude water. Het ras heeft zich in Duitsland ontwikkeld zoals we hem vandaag de dag kennen. Ze werden gebruikt in het leger, als geleidehonden en in circussen. De Fransen waren dol op poedels, met name de modebewuste dames, en het werd daarom het nationale hondenras van Frankrijk. Het is in Amerika een van de populairste hondenrassen.

Gedrag


Poedels zijn bijzonder intelligent en leren zeer snel. Ze denken vlug en zijn makkelijk te trainen. Ze zijn zeer sociaal, werken graag en doen in ruil voor uw goedkeuring graag wat u van hen vraagt. Om het beste uit ze naar boven te halen moeten deze honden, die het fijn vinden om bij te leren, doorlopend worden getraind. Ze zijn levendig, speels, trouw en behagen u graag. Het zijn fijne huisdieren die goed samengaan met kinderen wanneer zij hen met respect behandelen. Ze zullen echter niet tolereren wanneer er aan hun staart wordt getrokken of als er naar ze wordt geschreeuwd, en kunnen dit laten merken door te happen. Aanvankelijk zullen ze zich wat gereserveerd opstellen naar onbekenden, maar zullen hen al snel vriendelijk benaderen. Ook gaan ze goed samen met andere honden en huisdieren als ze hier vanaf jonge leeftijd mee hebben leren omgaan.

Poedels zijn vrije denkers die training nodig hebben. Ze denken dat ze mensen zijn en wensen zo te worden behandeld. Wees daarom vanaf het begin duidelijk tegen ze om te voorkomen dat zij de baas worden in huis. Ze hebben vrij veel beweging nodig die u ze kunt geven door met ze te wandelen en ze te laten zwemmen en door veel met ze te spelen in de tuin. Met plezier zullen ze een bal apporteren en ze zijn goed in behendigheidstraining / -competities: ze doen alles om hun lichaam en geest te kunnen gebruiken. Ze zijn graag buiten om op ontdekking uit te gaan en vinden het fijn wanneer u ze hier uitdaagt door met ze te spelen (apporteren, verstoppertje spelen...) in plaats van enkel naast ze te lopen.

Dode haren van een poedel vallen niet uit maar blijven aan de vacht vastzitten. Kam de vacht regelmatig om deze in een goede conditie te houden. Dit is goed nieuws voor mensen met een allergie, omdat de haren niet door het hele huis te vinden zullen zijn. Indien u het klassieke pompom kapsel wenst zal de vacht regelmatig moeten worden onderhouden door een professionele trimmer. U houdt de vacht van een poedel netjes door deze om de zes weken te knippen.

De ziekte van Addison en maagtorsies komen bij dit ras relatief veel voor.

Karakter


Poedels hebben een avontuurlijk en intelligent karakter. Ze vinden het heerlijk om buiten de wandelpaden op ontdekking uit te gaan, en zijn het gelukkigst tijdens uitdagende wandelingen. Omdat het intelligente honden zijn reageren ze goed op training. Dit hebben ze ook nodig om voldoende mentale uitdaging te krijgen. Poedels gaan goed samen met andere honden, huisdieren en onbekenden en zijn al met al erg fijne huisdieren.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar poedels mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), kanker, progressieve retina-atrofie (degeneratie van de retina kan leiden tot blindheid), cataracts (grijze staar), glaucoom, oorproblemen, epilepsie, sebadenitis (ontsteling van de talgklieren) en bloedstollingsziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 20 - 32 kg
 • Hoogte: 53 cm+
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Poedel afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Poedel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.