Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Spaanse waterhond

Een volwassen spaanse waterhond, netjes zittend, wachtend op een commando Een close up van de ongelooflijke krullende vacht van een spaanse waterhond Een prachtig klein spaans waterhondje, liggend, klaar om te spelen Een spaanse waterhond rent op volle snelheid naar zijn eigenaar Een mooie volwassen spaanse waterhond die netjes ligt te wachten op een commando Een mooie show spaanse waterhond met een korte borstelige staart Een bruine spaanse waterhond met een prachtig verzorgde vacht Een close up van de dikke krullende vacht van een jonge spaanse waterhond Een gezonde volwassen spaanse waterhond, groot, pronkend met zijn prachtige lichaamsbouw Een wit met bruine spaanse waterhond liggend in het gras Een ongelofelijke kleine spaanse waterhond puppy die netjes zit De ongelooflijk dikke krullende vacht van een spaanse waterhond

Breed Rating (3 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De geschiedenis van de Spaanse waterhond is gecompliceerd en niet volledig duidelijk. Waterhonden met een wollige vacht werden al duizenden jaren gebruikt en de precieze herkomst van de Spaanse waterhond is niet bekend. Vermoedelijk zijn ze afkomstig uit Turkije van waaruit ze vele jaren geleden naar Spanje zijn gebracht. Ze lijken op Portugese waterhonden en Ierse waterspaniëls, maar zijn een op zichzelf staand ras. Ze werden gebruikt voor het hoeden, terugbrengen en bewaken van schapen en eigendommen. Ook gebruikten vissers deze honden voor het ophalen van de netten.

Gedrag


De Spaanse waterhond is een nieuwsgierig en intelligent ras dat graag in de buurt is van mensen en kinderen. Ze hebben de neiging zich sterk te hechten aan hun voornaamste verzorger, maar zijn aanhankelijk tegen iedereen binnen het gezin, ook andere honden en katten als ze hiermee zijn opgegroeid. Wel kunnen ze soms de neiging hebben om kleine kinderen te hoeden! Aanvankelijk kunnen ze op hun hoede zijn naar onbekenden, maar als u heb eenmaal bij u thuis uitnodigt, zal de spaanse waterhond hen accepteren en genegenheid tonen. Ze zijn waaks en zullen u waarschuwen als er iemand aan de deur staat. Vroege socialisatie is van belang om deze honden te laten wennen aan bezoeker. Het zijn attente en blije honden die graag bij u in de buurt zijn. Ze kunnen niet goed te lang alleen gelaten worden en veel eigenaren kiezen ervoor hun hond benchtraining te geven.

De Spaanse waterhond heeft het nodig om te leren en te werken. Ze genieten hier van en zullen verveeld raken als ze maar een keer per dag kunnen wandelen. Door ze voedselpuzzels en speeltjes te geven helpt u te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Begin vanaf dag één met het trainen van deze leergierige hond. Ze hebben consequente en strenge training nodig, die ook vriendelijke moet zijn om het beste uit ze naar boven te halen. Hoe vroeger met de training wordt gestart, des te beter, aangezien ze met de jaren koppiger kunnen worden. Retrieving, vooral in water, vinden ze erg leuk en ze kunnen zich uren vermaken met een drijvende bal. Dit draagt ook bij aan hun gehoorzaamheid aan het commando 'hier', wat bij sommige honden een probleem kan zijn.

Ze hebben vrij veel beweging nodig. Dagelijks een lange wandeling, plus een speelsessie, zou voldoende moeten zijn. Het ras wordt gebruikt als therapiehonden, voor behendigheidstraining, voor bomdetectie en bij speur- en reddingsacties; eigenlijk zijn ze overal goed in. Het is het belangrijkste om ze bezig te houden. Een vermoeide hond zal in huis kalm en tevreden zijn. Als ze eenmaal een wandeling hebben gemaakt, zullen ze rustig gaan slapen, het liefste zo dicht mogelijk bij u in de buurt.

De vachtverzorging kost tijd. De vacht mag niet worden gekamd omdat dit de natuurlijke krullen verstoort. Door ze zo nu en dan een bad te geven houdt u de vacht schoon. Laat de vacht wel vanzelf drogen en droog deze niet met een handdoek. Dep de vacht droog om het overtollige water te verwijderen. Professionele vachtverzorging is aanbevolen.

Heupdysplasie en progressieve retina atrofie zijn de voornaamste gezondheidsproblemen van dit ras. Ook kunnen ze last krijgen van oorinfecties als ze vaak de kans krijgen om te zwemmen.

Karakter


Spaanse waterhonden kunnen zich goed aanpassen en zijn blije honden. Een veelzijdige hond die het heerlijk vindt om te werken. De spaanse waterhond is een atletische hond met een indrukwekkend uithoudingsvermogen. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en kunnen erg aanhankelijk zijn. Vroege socialisatie en veel contact met onbekenden is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich tot evenwichtige honden ontwikkelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Spaanse waterhond mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, oorinfecties en spieraandoeningen (zeker bij honden jonger dan 1 jaar).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 14 jaar
 • Gewicht: 18 - 22 kg
 • Hoogte: 40.5 - 51 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Spaanse waterhond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Spaanse waterhond (3 van 3)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

een geweldige lieve intelligente vrolijke ondeugende hondsociale hond - An Omleteer,

een dikke 10+


Een schat van een hond - Myriam,

Je moet zelf sportief zijn om hem gelukkig te houden vb.mee gaan joggen , wandelen en laten spelen met andete honden.


Superlieve hond - Reinolda,

Deze hond heeft een superlief baasje, maar ik heb het voorrecht om hem meestal een aantal dagen per week te mogen hebben/lenen ????. Supersociale hond naar mensen en kinderen , met sommige , vooral grotere honden, plus katten en mensen met een capuchon op, vind ie meestal niet zo fijn ... ligt ook meestal vooral aan de mensen/baasjes... voor mij is het de meest leuke, lieve, intelligentste hond die bestaat