Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Basset fauve de Bretagne

Een jonge basset fauve de bretagne met een schattig smerig uiterlijk Een jonge basset fauve de bretagne met mooie bruine ogen en een schattige natte neus Een basset fauve de bretagne met mooie draadachtige vacht Een GorGeous basset fauve de bretagne met een schattig klein neusje

Geschiedenis


De basset fauve de Bretagne is een Franse jachthond. Vermoedelijk is het ras verwant aan de uitgestorven grand fauve de Bretagne. Het ras werd gebruikt door de burgerij, die na de Franse Revolutie mocht jagen. Voorheen was het alleen edelen toegestaan te jagen. Omdat de burgers te voet jaagden, hadden zij een tragere hond nodig die ze konden bijhouden en die kon speuren en jagen. Het ras was op een gegeven moment erg zeldzaam en om te voorkomen dat het zou uitsterven werd een georganiseerde actie ondernomen. Het werd gekruist met de basset griffon vendeen en de ruwharige teckel waardoor het het uiterlijk kreeg dat we vandaag kennen.

Gedrag


De basset fauve de Bretagne, ook fawn Bretagne basset genoemd, is een aanhankelijke metgezel en een actieve jachthond. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, andere hond en katten als ze hiermee zijn opgegroeid. Ook zijn ze doorgaans vriendelijk tegen onbekenden al zullen ze aanslaan wanneer er iemand voor de deur staat. In huis zijn het rustige honden die het fijn vinden om deel uit te maken van het gezin. Ze vinden het moeilijk om lange tijd alleen te worden gelaten of om opgesloten te worden in een bench. Deze hond voelt zich het beste thuis binnen een actief gezin dat hen betrekt bij de dagelijkse activiteiten.

Zoals andere bassets is ook de basset fauve de Bretagne een jachthond die niets fijner vindt dan buiten geuren te volgen en de wereld te ontdekken. Het maakt niet uit hoe goed u deze hond traint, als hij de geur van een konijn ruikt kan hij het niet weerstaan zijn neus te volgen. In huis of aan een lange lijn luistert deze hond goed naar het commando "hier". Maar zodra ze de kans hebben om los rond te lopen zal het lijken alsof ze het commando nooit eerder hebben gehoord. Hiermee dient u rekening te houden wanneer u deze hond onaangelijnd uitlaat in een open gebied. De nummer één onnatuurlijke doodsoorzaak bij dit hondenras is een verkeersongeluk. De drang om een geur na te jagen is sterker dan het gezonde verstand en deze hond kan zonder na te denken de weg oprennen. Deze hond heeft dagelijks een behoorlijke dosis beweging nodig om fit te blijven en overgewicht te voorkomen.

Het trainen van deze hond kost tijd maar is mogelijk. Ze hebben een doortastende, rechtvaardige training nodig en zullen weigeren te luisteren naar harde woorden. U heeft geduld en gevoel voor humor nodig om de basset fauve de Bretagne te trainen en een heleboel snacks om hem mee te belonen. Ze zijn gefokt om zelfstandig te kunnen werken en dat maakt de training ingewikkelder. Het zijn zelfstandige denkers die dingen graag op hun eigen manier doen. Voor het trainen van deze hond is consequent zijn van groot belang.

Hun ruwharige en dikke vacht moet een paar keer per jaar gestript/geknipt worden om deze mooi te houden. Het haar rond de ogen en oren moet vaker worden getrimd. Door de vacht een aantal keren per week te kammen houdt u deze netjes.

Zoals alle basset-rassen kan ook de basset fauve de Bretagne op latere leeftijd rugproblemen ontwikkelen, al is de basset fauve de Bretagne een van de sterkste uit de groep.

Karakter


De basset fauve de Bretagne heeft een levendig en nieuwsgierig karakter. Zoals alle jachthonden heeft de basset fauve de Bretagne de neiging plotseling "doof" te worden zodra hun neus iets interessants opvangt. Het zijn vrolijke hondjes die rond het huis een goed gezelschap vormen en over het algemeen vriendelijk zijn tegen iedereen die ze ontmoeten. Vroege socialisatie helpt ze zich te ontwikkelen tot gebalanceerde individuen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de basset fauve de Bretagne mee te maken kan krijgen zijn kanker, hartproblemen en nierziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 14 jaar
 • Gewicht: 16 - 18 kg
 • Hoogte: 33 - 38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Basset fauve de Bretagne afbeeldingen

wat kan ik ruiken ??
weelderig

Recente beoordelingen voor Basset fauve de Bretagne


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.