Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bordeauxdog

Een vrouwtjes dogue de bordeaux met een mooie dikke rode vacht Een mooie jonge dogue de bordeaux die heel netjes zit Een kleine dogue de bordeaux puppy die lief op de vloer zit Een De mooie ogen van een jonge dogue de bordeaux

Geschiedenis


De Bordeauxdog, of dogue de Bordeaux, is een groot ras van het type mastiff en is afkomstig uit de Bordeaux-regio in Frankrijk. Dit type hond komt al voor sinds de veertiende eeuw, al is het ras zoals we dat nu kennen voor het eerst geïntroduceerd rond 1920. De Bordeauxdog werd voor uiteenlopende dingen ingezet, zoals het trekken van karren en om schapen, geiten en het land te bewaken. De Fransen wilden de bloedlijn zo zuiver mogelijk houden, waarbij de voorkeur werd gegeven aan een hond met een rood gezicht en een roze neus.

Gedrag


De Bordeauxdog is een groot, sterk ras met een gespierd lichaam. Het zijn zachtaardige en lieve honden voor hun gezinsleden. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, al gebeurt het regelmatig dat ze door hun grote omvang een kind ten val brengen. Ze zijn aanhankelijk naar hun eigenaren en zijn het liefste continu bij u in de buurt. Als ze alleen worden gelaten kunnen ze vernielzuchtig worden omdat ze u missen. De Bordeauxdog is rustig, geduldig en houdt van mensen, al zal hij wantrouwig zijn naar onbekenden in zijn huis. Het zijn uitstekende waakhonden die zelden zullen aanvallen, tenzij ze dit wordt opgedragen/ze hierop zijn getraind. Vaak is de aanwezigheid van deze hond voldoende om inbrekers op afstand te houden. Omdat het zo'n groot, krachtig ras is, is het heel belangrijk dat hij geen amok maakt. De training moet daarom vanaf dag 1 beginnen, en dat is niet altijd eenvoudig met dit soms koppige ras. Deze hond aanleren om naast u te lopen is een hele uitdaging, maar als dit eenmaal is gelukt dan lijkt de rest van de training eenvoudig. Het aanleren van de basics, zoals het commando "zit" en het accepteren van andere honden en mensen binnen- en buitenshuis moet de prioriteit zijn. Een rustige, zelfverzekerde training werkt het beste.

Deze aanhankelijke, grote hond wil met u knuffelen, bij u op schoot zitten en in uw bed slapen. De beste oplossing hiervoor is hem een slaapplek bij u in de buurt te geven (of een extra bank aan te schaffen). Houd rekening met kwijl: dit is constant en zal overal te vinden zijn. De Bordeauxdog heeft dagelijks redelijk wat beweging nodig, al zijn ze niet echt veeleisend. Zolang ze de mogelijkheid hebben om rond te rennen en met u te spelen, zijn ze gelukkig.

De korte vacht moet regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen, al verhaart deze hond niet zo veel als andere honden. Kwijl zal echter wel overal te vinden zijn... De Bordeauxdog kan last krijgen van heupdysplasie en soms van ademhalingsproblemen (vanwege de vorm van hun kop).

Karakter


Bordeauxdogs hebben een rustig en gereserveerd karakter. Ze gedragen zich graag als schoothond terwijl ze u likken en rijkelijk kwijlen. Als u dit geen probleem vindt dan heeft u aan deze hond een toegewijd huisdier. Om hun krachtige lichamen in vorm te houden hebben ze dagelijks een gemiddelde hoeveelheid beweging nodig.

Vroege socialisatie is van belang om verlegenheid of agressie naar andere honden en onbekende mensen te voorkomen. Bordeauxdogs zullen zelden een gevecht beginnen maar door hun trotse aard zullen ze ook zeker niet terugdeinzen wanneer ze worden uitgedaagd. Dit in combinatie met hun enorme kracht zorgt ervoor dat ze andere honden ernstig kunnen verwonden en zelfs doden. Vroege socialisatie en veel training van deze hond is daarom essentieel.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de bordeauxdog mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, allergieën, kanker, hartziekten, maagtorsies, epilepsie, beroertes, entropion (naar binnen rollen van het ooglid wat irritatie van het oog veroorzaakt), en ectropion (naar buiten rollen van het ooglid wat waterige ogen veroorzaakt en irritatie door droogheid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 5 - 8 jaar
 • Gewicht ca.: 54,5 - 65,2 kg
 • Hoogte: 58 - 69 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Bordeauxdog afbeeldingen

Luie Dogue
Onze Dogue 'Appa' houdt van het strand
Onze Dogue

Recente beoordelingen voor Bordeauxdog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.