Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bordercollie

Een zeer gezonde en actieve jonge volwassen border collie Een zeer intelligente bruin met witte jonge volwassen border collie Een close up van de karakteristieke scherpe oren van een border collie Een gezond opgroeiende border collie puppy Een jonge volwassen border collie die netjes ligt Een close up van een border collie's mooie lange neus en zachte, bruine vacht Een close up van de mooie lange neus en de attente oren van een zwart-witte border collie Een getrainde border collie in de perfecte omgeving voor het hoeden Een volwassen border collie die pronkt met zijn behendige lichaamsbouw Een volwassen border collie leert een puppy hoe te spelen Een intelligente border collie die netjes ligt te wachten op wat commando's Vier border collies, elk met een andere kleur vacht

Geschiedenis


Honden worden al eeuwen gebruikt om kuddes te hoeden, maar geen andere hond is hier zo goed in als de bordercollie. Tegen 1906 werd het ras gestandaardiseerd op basis van zijn werkvermogen, niet zijn uiterlijk. Het ras werd aanvankelijk eenvoudigweg geclassificeerd als schaapshond. De naam bordercollie werd in 1915 aangenomen, afgeleid van zijn oorsprong rond de Schotse/Engelse grens.

Gedrag


De bordercollie wordt gezien als de slimste van alle hondenrassen en heeft constante mentale uitdaging nodig. Ze zijn gefokt om te hoeden en dat is dus wat ze doen; of het nu schapen, andere honden of kinderen zijn! Vanwege hun sterke hoedinstinct gaan ze doorgaans niet goed samen met andere huisdieren. Bordercollies hebben veel energie en willen graag werken. Het is daarom belangrijk dat er veel met ze wordt gewandeld. Veel eigenaren laten hun hond bijvoorbeeld deelnemen aan agility competities of Fly ball. Deze honden vinden alles wat hen fysiek uitdaagt leuk en zijn op hun best als ze kunnen werken. Uw hond in de tuin laten rondlopen is zeker niet voldoende om deze hond gelukkig te houden: hij moet werken. Een tekort aan fysieke en mentale uitdaging zal leiden tot destructief gedrag. Ze hebben een overactief brein dat nooit rust. Als ze niets te doen hebben kunnen ze voor u gaan staan en u aanstaren. Het zijn trouwe en betrouwbare metgezellen die alles voor u willen doen. Ze hebben een eigenaar nodig die veel tijd voor ze heeft en lange wandelingen met ze kan maken. Bordercollies verharen behoorlijk en moeten regelmatig worden gekamd.

Karakter


Bordercollies zijn zeer intelligent en hebben een energiek karakter. Ze hebben een energieke eigenaar nodig en zullen alleen gelukkig zijn wanneer ze voldoende mentale en fysieke uitdaging krijgen.

Ze ontwikkelen een nauwe band met hun eigenaar en kunnen zich gereserveerd opstellen naar andere honden en onbekenden. Naast werken blinken ze uit in gehoorzaamheid- en agility training. Ze bekoren hun eigenaar graag en leren snel.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar bordercollies mee te maken kunnen krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie, epilepsie en Collie eye anomaly (een erfelijke aandoening die in ernstige gevallen tot blindheid kan leiden).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 17 jaar
 • Gewicht ca.: 12 - 20 kg
 • Hoogte: Reu 51 - 56 cm, teef 46 - 53 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Bordercollie afbeeldingen

Een border collie hond - Gooi me de frizby.
Een hond die door een veld rent
Driekleurige collie van rood en bruin. Kobi
Ienkö border collie heupdisplasie 5 jaar oud mijn man
2 zwart-witte en een rood-witte border collie
Onze mooie Star x
Ster poseren voor de camera
Ster op het strand in Cornwall
Mooie ster
Star de border collie die op zijn speeltje wacht

Recente beoordelingen voor Bordercollie


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.