Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gordon setter

Een jong volwassen Gordon setter ging rechtop zitten Een jonge Gordon setter puppy's mooie lange, lange lichaam Een mooie jonge Gordon setter puppy die zijn achterpoten spreidt Een volwassen Gordon setter met een lange dikke vacht en flaporen Een Gordon setter op een tanzaniaanse postzegel Een Gordon setter staat rechtop, pronkend met zijn mooie, zwartbruine vacht Een Gordon setter die zijn ongelooflijke lichaamsbouw laat zien Een close up van de mooie lange oren van een Gordon setter Een close up van de mooie ogen en zachte oren van een Gordon setter puppy Een mooie volwassen Gordon setter die door het water spurt Een drijfnatte Gordon setter genietend van wat beweging buiten Twee mooie volwassen Gordon setters zitten geduldig samen

Geschiedenis


De gordon setter is een groot hondenras, uit dezelfde familie als de ierse en engelse setters. Hun precieze herkomst is niet bekend, maar het ras is waarschijnlijk het gevolg van een kruising in de zeventiende eeuw van de old land spaniël en pointers. De hond werd gebruikt in de velden voor het opsporen, pointen en apporteren van vederwild zoals patrijzen, fazanten en hazelhoenders.

Gedrag


De gordon setter is een atletische hond die toegewijd is aan zijn eigenaar. Ze zijn trouw en lief en willen voortdurend bij u in de buurt zijn. Jonge honden kunnen wat te druk zijn rond kinderen, maar dit is alleen maar omdat ze willen spelen. Het zijn goede huisdieren voor actieve gezinnen. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere huisdieren, maar kunnen aanvankelijk wat op hun hoede zijn naar onbekenden. Omdat het een actief ras is moet deze hond wat te doen hebben en is hij onvermoeibaar tijdens wandelingen. Ze vinden het heerlijk om rond te rennen en luisteren over het algemeen vrij goed naar het commando "hier", al kan hun onafhankelijke karakter soms de overhand nemen en zullen ze afdwalen en hun neus volgen als ze iets op het spoor zijn. Gordons hebben een duidelijke maar vriendelijke training nodig en staan er over het algemeen voor open om te leren.

Ze worden langzaam volwassen, dit is pas echt het geval rond de leeftijd van ongeveer drie jaar. Dapper en zonder angst, constant kwispelend en dol op contact met mensen. Om ze mentaal en fysiek voldoende uitdaging te geven zijn flyball, obedience of een andere vorm van competitie erg geschikt. Zolang ze bij u kunnen zijn zijn ze gelukkig. Omdat ze zijn gefokt om te rennen moeten ze de mogelijkheid hebben om hun energie kwijt te kunnen. Ze kunnen het best worden uitgelaten in een omheinde omgeving aangezien ze niet veel van verkeer begrijpen. Als ze niet voldoende beweging krijgen zullen ze zich gaan vervelen. Een hoog energielevel gaat nu eenmaal niet samen met verveling, dit zal leiden tot vernielzuchtig gedrag. Ze hebben een sterk karakter en denken zelfstandig waardoor ze soms koppig kunnen zijn. Dwing een gordon setter nooit tot iets dat hij niet wil doen, dit schaadt deze hond. Het kunnen gevoelige honden zijn die slecht reageren op een te strenge training. Ze gaan graag met u mee wanneer u gaat hardlopen, iets wat de band tussen u en uw hond zal versterken. Gordon setters kunnen erg vocaal zijn en niet alleen door te blaffen. Ze zullen u precies laten weten wat ze willen en ze hebben hier verschillende verbale methodes voor.

Gordons moeten 2-3 keer per week worden gekamd, met extra aandacht voor de langere vacht rond hun buik, poten, borst. oren en staart. De gordon is de grootste van alle setters en heeft een relatief kleinere kans op heupdysplasie dan de andere setters maar een grotere kans op maagtorsies, progressieve retina atrofie en staar.

Karakter


De gordon setter heeft voor een setter een verstandig karakter. Zoals alle setter zijn gordons levendig en enthousiast maar de gordon is alerter en meer beschermd naar zijn gezin. Ze houden van één op één contact en vormen een sterke band met hun gezin. Dit zorgt ervoor dat ze gereserveerd kunnen zijn naar onbekenden en soms jaloers en agressief zijn richting andere honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar gordon setters mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, maagtorsies en progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies, dit kan leiden tot blindheid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 21 - 36,4 kg
 • Hoogte: 58,5- 68,5 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Gordon setter afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Gordon setter


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.