Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rottweiler

Een GorGeovolwassen mannelijke rottweiler die rechtop staat en pronkt met zijn gespierde lichaamsbouw Een prachtige rottweiler pup die pronkt met zijn gigantische poten Een zelfverzekerde kleine rottweiler pup, groot, pronken met zijn prachtige lichaamsbouw Een trots kijkende rottweiler die netjes zit te wachten op een commando Een strenge volwassen rottweiler die wacht op bevelen van zijn baasje Een mooie, volwassen rottweiler met een dikke, gezonde, zwarte vacht Het ongelooflijke, gespierde lichaam van een rottweiler Een mooie, kleine rottweiler pup die in het gras ligt Een close up van het sterke, mannelijke gezicht van een rottweiler Een close up van het prachtige oog van een rottweiler

Geschiedenis


De geschiedenis van de Rottweiler is begonnen in het Duitse stadje Rottweil in het zuiden van Duitsland. Vermoedelijk is het ras verwant aan de veedrijvershonden van de Romeinen. Rottweilers hielpen bij het drijven van vee naar de markt, trokken karren van slagers en werden gebruikt als waakhond. Nadat de waren/het vee op de markt was verkocht, werd het geld om de hals van deze honden gebonden om het te beschermen tegen dieven. Met de opkomst van treinen om vee te vervoeren werd de rottweiler met uitsterven bedreigd. In 1901 werd de rassentandaard opgesteld waarna de aantallen weer toenamen. In Amerika komt de rottweiler voor in de top 20 populairste hondenrassen.

Gedrag


Rottweilers zijn kalme, betrouwbare honden, die aanhankelijk en liefdevol zijn jegens hun eigenaren. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, al kunnen ze soms wat teveel tegen peuters 'aanleunen' en ze omverlopen (geheel per ongeluk - ze willen gewoon dichtbij zijn). Door hun beschermende karakter zullen ze soms willen ingrijpen als kinderen aan het stoeien zijn. Als ze met katten, andere huisdieren en honden zijn opgegroeid kunnen ze hier prima mee omgaan. Wel kunnen niet-gecastreerde reuen agressie tonen tegen honden van hetzelfde geslacht. Rottweilers zijn afstandelijk tegen vreemden, maar niet timide of nerveus; ze zullen van een afstandje kijken, klaar om in te grijpen als ze dat nodig achten.

Socialiseren van een Rottweiler is belangrijk. Het ontmoeten van veel nieuwe mensen, plaatsen, honden en situaties zal ervoor zorgen dat ze zich ontwikkelen tot evenwichtige honden. Rottweilers zijn sterk en hebben een stevige, consequente training nodig. Willen beschermen en agressiviteit liggen dicht bij elkaar. Ze moeten daarom leren dat u altijd de baas bent. Instinctief zullen ze willen waken en beschermen, maar dit moet op uw voorwaarden gebeuren. Puppycursus is de basis voor gehoorzaamheid en zorgt voor een goede en vroege socialisatie. De training dient rustig en respectvol zijn; het zijn intelligente honden die graag willen leren. Als u deze honden goed traint, heeft u een geweldige hond die loyaal, aanhankelijk en enorm zachtaardig is. Ze leren snel, dus grenzen moeten vroeg worden vastgesteld. Ze zijn goed in agility, obedience, tracking. Zorg ervoor dat deze honden, die u graag behagen, voldoende mentaal wordt uitgedaagd. Hun bewegingsbehoefte is gemiddeld en ze genieten van een wandeling. Doorgaans zullen vrij dicht bij u blijven en ze dwalen zelden ver af. Indien ze goed zijn gesocialiseerd zouden ze daarom probleemloos onaangelijnd kunnen wandelen op plaatsen waar dat is toegestaan. Twijfelt u, houd uw hond dan aan de lijn. Het kunnen gulzige honden zijn, dus let er goed op dat uw hond niet te dik wordt. Ze zijn graag in de buurt van mensen en vinden het het fijnst als er het grootste deel van de dag iemand thuis is. Ze kunnen korte tijd alleen worden achtergelaten, maar kunnen destructief worden als ze zich vervelen.

Rottweilers hebben een korte dubbele vacht die verhaart, zeker als ze in de rui zijn. Door ze een paar keer per week te kammen verwijdert u de dode haren. Laat ze er al van jongs af aan aan wennen dat ze worden gekamd en dat hun oren, tanden en poten worden gecontroleerd. De rottweiler is een gezond ras hoewel heupdysplasie, elleboogdysplasie en bloat soms voorkomen.

Karakter


Rottweilers hebben een zelfverzekerd en eigenwijs karakter. Het is belangrijk dat ze van jongs af aan worden gesocialiseerd zodat ze leren dat andere honden en onbekende mensen geen bedreiging zijn en dus ook niet als dusdanig behandeld hoeven te worden. Een redelijke hoeveelheid beweging in combinatie met regelmatige en consequente training zorgt ervoor dat uw rottweiler zich ontwikkelt tot een gedisciplineerde metgezel.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Rottweiler mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), intervertebral disc disease (druk op de ruggengraat wat kan leiden tot verlamming), kanker (met name botkanker), bloat en epilepsy.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 35 - 60 kg
 • Hoogte: 56 - 61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Rottweiler afbeeldingen

Yummy
Rottweiler met paars tuigje aan
Sasha 7 jaar oud en de liefste hond die ik ooit heb gehad
Puppy - Gewoon chillen
Klein rottie-meisje!
Wandeling in de natuur!
Een mooi meisje
po
po

Recente beoordelingen voor Rottweiler


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.