Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dwergschnauzer

Een volwassen zwart-witte dwergschnauzer met een mooie lange vacht en baard Een jonge volwassen dwergschnauzer, groot, pronkend met zijn zachte grijs-witte vacht Een mooie dwergschnauzer met een Goed verzorgde korte, zachte vacht Een schattige kleine miniatuur schnauzer pup die heel netjes ligt, pootjes bij elkaar Een jonge dwergschnauzer die zijn achterpoten strekt Een mooie, kleine dwergschnauzer met een donzige grijze baard en wenkbrauwen Een gezonde, volwassen dwergschnauzer, rustend op een bank met zijn eigenaar Een prachtige miniatuur schnauzer's hoofd dat uit de struiken steekt Een dwergschnauzer pronken met zijn ongelooflijke, gezonde lichaam en Goed verzorgde vacht Een dwergschnauzer met een mooie, lange baard, liggend op de bank Een mooie, zwarte miniatuur schnauzer liggend in het gras De korte vacht en de lange, ruige baard van een mooie dwergschnauzer Een silhouet van een dwergschnauzer en zijn eigenaar

Geschiedenis


De dwergschnauzer werd voor het eerst gefokt in Duitsland aan het einde van de negentiende eeuw. Het ras werd ontwikkeld door een standaard schnauzer te kruisen met de affenpinscher en poedel. Het gevolg was een uitstekende waakhond die goed was in het vangen van ratten. Schnauzers hebben hun naam te danken aan een hond, genaamd Schnauzer, die rond de jaren 1880 op hondenshows werd tentoongesteld. Schnauzer betekent 'kleine baard'. Tot 1933 werden de standaard schnauzer en dwergschnauzer als hetzelfde ras beschouwd. Sindsdien worden ze gezien als een aparte klasse.

Gedrag


Schnauzers zijn speelse en alerte honden. Ze hebben de neiging veel te blaffen als ze maar iets horen en staan erom bekend kleine dieren op te sporen tijdens het wandelen. Ze zijn goed te trainen en leren snel, maar kunnen ook vrij eigenwijs zijn. Hoewel ze de minst eigenwijze terriër zijn hebben ook schnauzers een stevige aanpak en regelmatige training nodig. Over het algemeen zijn ze vriendelijk tegen andere honden en mensen die ze niet kennen en kunnen ze goed met kinderen omgaan (en misschien met andere huisdieren als ze dit leren). Het zijn meer blaffers dan bijters en zijn minder agressief dan de meeste terriërs. Ze zijn erg speels en het kan vrij lang duren voordat ze volwassen zijn. De eerste jaren zullen ze zich als puppy's gedragen maar worden uiteindelijk volwassen.

Schnauzers hebben veel energie en regelmatig wandelen zorgt ervoor dat ze voldoende worden uitgedaagd. Als ze zich gaan vervelen zullen ze zichzelf proberen te vermaken, het liefste door te kauwen op iets wat van u is. Deze honden zijn goed in agility competities/flyball en behagen hun eigenaren graag. Ze zijn aanhankelijk naar mensen, zullen u volgen, willen bij alle gezinsactiviteiten worden betrokken en vinden het heerlijk om bij u de bank te komen liggen om te knuffelen. Ze verwachten dat ze bij u op bed mogen slapen, bij voorkeur nadat ze een gat in uw tuin hebben gegraven.

Schnauzers moeten een paar keer per jaar worden geclipt (huisdier) of gestript (showhond) en twee tot drie keer per week worden gekamd. Er wordt soms gezegd dat deze honden niet verharen, maar dat is onjuist. Wel verharen ze minimaal en zijn dus geschikt voor mensen die niet van haar houden. Over het algemeen een gezond ras maar droog wel altijd nadat ze hebben gezwommen hun oren om infecties te voorkomen.

Karakter


Dwergschnauzer zijn fijne gezelschapshonden. Het kan per individu verschillen of ze speels zijn. De meeste schnauzers vinden het fijn om een stevige wandeling te maken om vervolgens uit te rusten in hun favoriete bed.

Ze houden van hun gezin en zijn goede waakhonden. In onbekenden zijn ze vaak niet geïnteresseerd.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de dwergschnauzer te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting) ziekte van Legg-Calve-Perthes, staar, nierstenen, spijsverteringsaandoeningen, bloedstollingsziekte, huisproblemen en diabetes.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
  • Gewicht: 5 - 8,2 kg
  • Hoogte: 30-36 cm
  • Zeldzaam: Nee
  • Vacht: Medium
  • Vachtverzorging: meer dan eens per week
  • Stad of land: beide
  • Minimale woonoppervlakte: appartement
  • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
  • Rastype: gezelschapshond
  • Formaat: Small
  • Energieniveau: Medium
  • Benodigde beweging: tot één uur

Dwergschnauzer afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Dwergschnauzer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.