Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Maltezer

Een gezonde, jonge maltezer die zijn mooie, Goed verzorgde vacht laat zien Een mooie kleine maltezer met een Goed verzorgde zachte, witte vacht Een close up van de mooie kraalogen en zachte witte oren van een maltezer Een schattige kleine maltezer, pronken met zijn korte witte vacht en flaporen Een prachtige maltezer, die heel netjes zit Een mooie, kleine maltezer met een mooie, zachte, witte vacht Een close up van de gezonde, zachte witte vacht en bruine baard van een maltezer Een prachtige, kleine maltezer puppy met een zachte witte vacht en bruine baard Een volwassen maltezer zittend op het gras, wachtend op een commando van zijn baasje Een nieuwsgierige kleine maltezer pup, die het gras inspecteert

Geschiedenis


De precieze herkomst van de Maltezer is niet bekend. Vermoedelijk zijn ze vanuit Azië door handelaren naar Centraal Europa meegenomen en mogelijk zijn ze verwant aan de Tibetaanse terriër. Als in de derde eeuw v.Chr. worden ze vermeld en er wordt aangenomen dat het ras tot stand is gekomen in Malta, een handelshaven. In de veertiende eeuw werd de Maltezer populair onder gegoede Engelse dames. De moderne Maltezer is heel geschikt voor mensen met een klein appartement of als showhond.

Gedrag


Maltezers zijn vriendelijke, levendige honden die het heerlijk vinden om te knuffelen en dol zijn op aandacht van mensen. Ze zijn het gelukkigst als ze bij u op schoot kunnen liggen en willen het liefste altijd bij u in de buurt zijn. Ze zijn bijzonder speels en lijken hun puppy-fase nooit te ontgroeien. Deze gezinshond is vriendelijk tegen kinderen en is altijd in voor spelletjes. Vroege socialisatie is van belang om te voorkomen dat ze snauwerig worden naar kinderen, als ze door hen als speelgoed worden behandeld. Korte wandelingetjes zijn voldoende en ze vinden het prima om in de tuin of in huis rond te rennen. Als er iemand aan de deur staat zullen ze blaffen, al zullen ze iedereen welkom heten en begroeten met veel affectie. Sommige mensen zijn van mening dat ze teveel blaffen, al kan dit met de juiste training worden afgeleerd.

Het trainen van een Maltezer is vrij eenvoudig omdat ze snel leren. Besteed voldoende aandacht aan socialisatie en het leren alleen te zijn, aangezien deze honden verlatingsangst kunnen ontwikkelen en vernielzuchtig kunnen worden. Het beste is als deze levenslustige en grappige hondjes constant gezelschap hebben. Ze vinden het heerlijk om bij u op schoot te zitten maar dienen ook graag als voetenwarmer. Over het algemeen komen ze goed overeen met andere huisdieren en honden.

De lange, witte vacht van de Maltezer heeft veel verzorging nodig als u van plan bent deel te nemen aan hondenshows. Veel mensen kiezen voor de 'puppy cut' waarbij de vacht tot een lengte van 2,5 - 5 cm wordt geknipt. De vacht moet dan alleen regelmatig worden gekamd. Omdat ze weinig haar verliezen zijn deze honden geschikt voor mensen met allergieën. Vanwege de kleur van hun vacht hebben ze wel vaak last van verkleuringen door tranen rond de ogen. Door dit een aantal keer per week schoon te maken kan dit worden voorkomen. Door een onbekende reden hebben Maltezers relatief vaak last van gebitsproblemen. Door de tanden met een zachte tandenborstel en hondentandpasta te poetsen kan dit worden voorkomen.

Karakter


Maltezers hebben een speels en intelligent karakter. Het is een van de zachtaardigste kleine hondenrassen en ze kunnen goed overweg met andere honden. Omdat ze zo klein zijn is het belangrijk om sociale interactie met grotere honden goed in de gaten te houden.

Omdat ze zo trouw en lief zijn is het verleidelijk de Maltezer te erg te verwennen. Ze kunnen verwend raken en jaloers worden op iedereen die aandacht van hun eigenaar krijgt.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Maltezer mee te maken kan krijgen zijn onder andere patella luxatie (knieschijfontwrichting), waterhoofd, hartziekten, oogproblemen en allergieën.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 1,4 - 3,6 kg
 • Hoogte: 20 - 25,5 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot 30 minuten

Maltezer afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Maltezer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.