Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Chowchow

Een jonge zwart gecoate chow chow puppy die rechtop staat Een mooie kleine chow chow puppy met een dikke lichtbruine vacht Een mooie, jonge, zwarte chow chow met grote, puntige oren Een volwassen chow chow met een mooie dikke bruine vacht Twee mooie dikharige chow chows met grote borstelige staarten Een mooie, volwassen chow chow genietend van wat beweging op het gras Een close up van een chow chow's prachtige, dikke, vos Een gezonde volwassen chow chow, pronken met zijn mooie, bossige staart Een prachtige volwassen chow chow rustend op de stoep Een volwassen chow chow met een mooie lichaamsbouw en scherpe, puntige oren

Geschiedenis


De chowchow is een Chinees hondenras. Hier wordt deze hond Songshi Quan (Puffy Lion dog) genoemd. Over de precieze herkomst van chowchows met zijn kenmerkende blauw-zwarte tong is weinig bekend. Deze honden hebben mogelijk als voorbeeld gediend voor de Foo honden, de stenen waakhonden voor Boeddhistische tempels en paleizen.

Gedrag


De chowchow is een zelfstandige hond die een vrij strenge aanpak nodig heeft. Ze zijn toegewijd aan hun eigenaar, al betekent die niet dat zij naar hen luisteren. Vanaf de dag dat ze bij u in huis komen hebben chowchows gehoorzaamheidstraining nodig. Agressie over eten, richting andere honden en bezitterig gedrag over bijvoorbeeld hun speeltjes zijn een aantal van de problemen die zich voor kunnen doen, al kan dit met vroege training worden verholpen. Deze goede waakhonden zullen zelden aan uw meubels kauwen of een gat in de tuin graven. Al begrijpen ze prima wat u van ze verwacht, als deze honden er geen zin in hebben zullen ze het niet doen. Chows kunnen goed omgaan met kinderen en andere huisdieren als ze hiermee zijn opgegroeid. Omdat ze erg wantrouwig zijn naar onbekenden is het van belang dat ze op jonge leeftijd leren kennismaken met nieuwe mensen. Maak duidelijk wie de baas is in huis.

Chowchows kunnen niet goed zien wat er om hen heen gebeurt. Daarom kunt u deze hond beter niet van achteren/de zijkant te benaderen omdat hij hiervan kan schrikken en kan gaan happen. Chowchows hebben een hekel aan regen en hebben minimale beweging nodig. Een wandeling in de morgen of avond, wanneer het koeler is, is voldoende. Ook een speelsessie in de tuin wordt gewaardeerd. Wanneer het erg warm is kunnen deze honden oververhit raken, dus zorg er altijd voor dat ze een koele plek om te slapen en voldoende water hebben. Ze vormen een nauwe band met hun gezin en kunnen beschermend zijn en zelfs agressief worden naar iedereen die in de buurt durft te komen. Hieraan kunt u werken door niet-gezinsleden met de hond te laten wandelen of de lijn vast te laten houden tijdens een wandeling.

Chows verharen veel tijdens de lente en de herfst en moeten dan om de paar dagen worden gekamd. Heupdysplasie en entropion (het naar binnen rollen van het ooglid bij het sluiten van het oog) komen voor bij dit ras. Door hun dikke vacht kunnen ook vlooien een probleem zijn.

Karakter


Chowchows hebben een gereserveerd en zelfstandig karakter. Ze kunnen erg eigenwijs zijn en staan erom bekend dat ze moeilijk te trainen zijn. Wel zijn deze fijne gezelschapshonden enorm trouw aan hun eigenaren. Om te voorkomen dat chows wantrouwig en agressief worden naar onbekenden is het van belang deze hond op jonge leeftijd kennis te laten maken met zoveel mogelijk nieuwe mensen en honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar chowchows mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), maagtorsies en entropion (het naar binnen rollen van het ooglid bij het sluiten van het oog).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 15 jaar
 • Gewicht: 20 - 32 kg
 • Hoogte: 43 - 51 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Chowchow afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Chowchow


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.